UA RU

Вічний стиль: який тренд в дизайні ніколи не вийде з моди

Якщо ж у вас немає "голих стін", то цілком можна зробити такий акцент, наприклад, на кухні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У світі дизайну існує вічний тренд

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Тенденція "відкрита цегла" мала чималий попит ще близько 10 років тому. Саме тоді це вважалося, як елемент індустріального та сільського стилів. Однак навіть через кілька років цей тренд використовують і досі. Саме тому у людей виникає питання, а чи актуальний він ще. Дизайнери зійшлися у цьому питанні одноголосно.

Про це пише Homes & Gardens.

Тренди постійно змінюються, але любов до відкритих цегляних стін – ні. Саме тому експерти вважають, що відкриту цеглу можна залишати, якщо ви оновлюєте чи робите ремонт у своїй оселі. Якщо ж у вас немає "голих стін", то цілком можна зробити такий акцент, наприклад, на кухні.

"Голі стіни" завжди будуть актуальні

"Оголена цегла – це вічна обробка, яка може створити відчуття як сільської простоти, так і шикарного міського життя, залежно від того, як ви її стилізуєте", – підказує дизайнерка Бетані Адам.

Найчастіше облаштування цегляної стіни роблять саме на кухні. Експерти запевняють, що у такий спосіб вам вдасться створити чудовий акцент у кімнаті, де у вас знаходиться чимало шаф, девайсів та інших місць, де ви зберігаєте речі. Також цегла додає певного візуального тепла сучасному простору.

"Оголена цегла ніколи не вийде з моди. Це класичний промисловий матеріал, який використовують для будівництва конструкцій протягом сотень років. Відкрита цегляна стіна додає тепла, простору та автентичності", – кажуть експерти.

Легкість такого тренду в тому, що відкриті цегляні стіни не потребують нічого. Тобто, вони виглядають стильно та цікаво навіть, коли взагалі необроблені й непофарбовані. Цегляну стіну додатково обробляють лише у тому випадку, коли її облаштовують у кімнаті замість шпалер, як-от, наприклад, у вітальні.

"Оголена цегла – це щось на кшталт маленької чорної сукні в гардеробі – вона ніколи не вийде з моди", – зазначила провідна дизайнерка Кеті Куо.

Які тренди в дизайні з'являться у 2024 році

Ми вже писали про те, що тенденції дизайну, що швидко змінюються, призводять до постійних оновлень, і з наближенням 2024 року можна очікувати нових та захоплюючих тенденцій. Чого варто очікувати наступного року:

Це ще не кінцевий список того, що буде в моді наступного року. А тому, якщо ви хочете дізнатися більше інформації, то шукайте її тут.

Раніше ми повідомляли про три правила для вдалого ремонту кухні. Також пропонуємо дізнатися, які відтінки гармонують з коричневим диваном.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі