UA RU

Відмовляємось від минулого: три застарілі тренди в різдвяному декорі

Варто памʼятати, що цього року Україна святкує звичні нам свята вже за новим календарем

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Про деякий декор можна вже забути

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

До Різдва та Нового року українці намагаються прикрасити свої оселі. І це є справою індивідуальною, адже у кожного є свій смак у цьому ділі. А дехто вирішує довіритися тенденціям декору, однак памʼятайте, що деякі з них вже справді застаріли.

Про це пише Homes & Gardens.

Які три головні тенденції в різдвяному декорі вже давно застаріли.

Монохромний декор

Кілька років тому ледь не в кожному будинку була біла ялинка з білими прикрасами й таким же світлом. Тобто весь декор був одного кольору, що називається монохромією. Раніше це було досить популярно, однак зараз такого вже краще не повторювати. Люди віддають перевагу зеленим ялинкам з іграшками різних кольорів.

"Вибух кольорів і радості, які приходять у святковий сезон – те, що розвіє одноманітність зими та допоможе створити святкову атмосферу", – дизайнер інтер'єрів у Нью-Йорку Тайсон Несс.

Пластикові іграшки у великій кількості

"Замість того, щоб прикрашати дім новими прикрасами з великої кількості пластику та упакованими в той самий матеріал, багато власників будинків прагнуть переробити прикраси та навіть зробити свої власні з таких матеріалів, як дерево, папір і картон", – розповіла дизайнерка Кейт Дакворт.

По-перше, такі іграшки небезпечні для навколишнього середовища. По-друге, їхній зовнішній вигляд може зробити ваш загальний декор дешевим. Саме тому краще у всьому памʼятати про міру.

Традиційні кольори

Багато людей люблять традиційний різдвяний декор. Однак більшість все ж віддає перевагу сучасному. Саме тому сьогодні можна зустріти святковий декор в нейтральних теплих відтінках. Експерти з дизайну кажуть, що звичні різдвяні кольори тепер справді застарілий тренд.

"Очевидні кольори, такі як червоний, білий і зелений, уже не такі популярні, як у минулі часи", – каже Кейт Дакворт.

Однак все-таки думки дизайнерів у цьому питанні розходяться, адже дехто взагалі говорить, що використання червоного і зеленого є гарною тенденцією цього сезону.

Нові дати свят

Варто памʼятати, що цього року Україна святкує звичні нам свята вже за новим календарем. Саме тому варто це враховувати й не забути привітати своїх рідних. В грудні в українців одразу три великих свята – це:

Наприклад перше свято вже відзначалося у 2023 році 6 грудня. Наступне святкування великого свята відбудеться 25 грудня – Різдво Христове. А от щедрий вечір збігається зі святкуванням Нового року – 31 грудня.

Детальніше про нові дати інших свят ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми розповідали, що ніколи б не зробив дизайнер у своїй квартирі. Також ми пояснювали, через які помилки в дизайні вам не буде подобатися власна квартира.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі