UA RU

єВідновлення 2023 – де можна купити все необхідне для ремонту

Максимальна сума допомоги, яку можуть отримати українці для відновлення своєї оселі – 200 тисяч гривень

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть відновити своє житло

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Через повномасштабне вторгнення чимало домівок українців постраждали. Однак вони можуть отримати допомогу від держави, аби відновити своє житло. Наприклад, програма "єВідновлення" стартувала ще у травні. З її допомогою деякі українці можуть отримати гроші на ремонт. Однак зверніть увагу, що купити необхідне приладдя для відновлення ви можете лише в певних магазинах.

Про це йдеться в "Дії".

Максимальна сума допомоги, яку можуть отримати українці – 200 тисяч гривень. Їх ви можете витратити лише на ремонт, а от замовити послугу підрядників чи купити матеріали, можна лише у конкретних магазинах

Перелік магазинів "єВідновлення"

У ньому можна знайти:

Як знайти магазини з будівельними матеріалами поблизу

Для початку ви маєте скористатися додатком "Дія", а далі слідувати покроковій інструкції:

Які пошкодження не покриє програма "єВідновлення"

Українці можуть отримати компенсацію за зруйноване житло внаслідок військових дій, але сертифікат "єВідновлення" не можна використати для відшкодування збитків за пошкоджені меблі, побутову техніку, ремонти, автомобілі та іншими подібні матеріальні втрати.

"У держави просто немає таких коштів. Тому зараз усі наші зусилля направлені на вирішення найбільшої проблеми – забезпечення громадян житлом, якого їх позбавила війна. Ми за те, щоб люди поверталися до України, купували тут житло, розвивали нашу економіку. Саме такий механізм, вважаємо, цьому сприятиме", — повідомила голова комітету з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голову партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

В програмі також прописані певні обмеження для помешкання, яке ви отримаєте в обмін на житловий сертифікат. Його не можна буде продавати протягом 5 років після отримання, а також за цим сертифікатом можна придбати житло лише обмеженої вартості.

Якщо вас зацікавила дана тема, то більше інформації про відновлення нерухомості в Україні ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми писали, яку суму доведеться платити щомісяця за програмою "єОселя", а ще як ветеранам війни отримати послугу соціального відновлення.

Також ми писали, чи доведеться українцям платити державі за отримані кошти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі