UA RU

Ваше житло в небезпеці – кому не можна здавати квартиру в оренду

Є певні категорії людей, з якими краще взагалі не мати справи, аби убезпечити себе та свою оселю

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

До квартирного питання варто підходити відповідально

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці надають перевагу пасивному заробітку. Найкращим варіантом для цього може бути здача квартири в оренду. Однак до підбору жильців треба бути досить уважним, аби не натрапити на шахраїв. Тому треба памʼятати, що деяким людям просто небезпечно здавати своє житло.

Про це пише агенство нерухомості "Маяк".

Якщо ви переживаєте, що натрапите на недобросовісних орендарів, то одразу виділіть для себе категорії клієнтів, кому б ви точно не хотіли здавати оренду. Так вам особисто буде простіше відмовляти певним людям ще на першочерговому етапі.

Кому здавати квартиру не варто:

Також більшість орендарів не хочуть впускати у свою оселю сімей з дітьми та квартирантів з домашніми улюбленцями, адже переживають за кінцевий стан оселі після їх виселення. Хоча в агенції запевняють, що краще не відмовлятися від цих категорій клієнтів категорично, адже ситуації бувають різні.

"У випадку, коли дитина вже досить доросла, вона не буде розмальовувати стіни й псувати матрац на ліжку. Така сама ситуація і з собакою, адже вихованець у віці найчастіше просто лежить, відпочиває і поводиться тихо", – йдеться в повідомленні.

Якщо навіть розуміючи це у вас все одно є страх за своє майно під час здачі житла таким людям, то ви просто можете взяти страховий депозит і прописати всі моменти в договорі. Наприклад, зазначте, що за всі зіпсовані меблі через дитину чи тварину, орендарям доведеться платити самостійно.

Якщо люди на це погодяться, то у вас є чималий шанс отримати лояльних клієнтів, які орендуватимуть квартиру довго, адже знайти нову для них – це завдання із зірочкою.

Де варто шукати квартиру для оренди

У цьому питанні вам можуть допомогти одразу кілька варіантів:

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше рекомендацій ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми повідомляли, які квартири купуватимуть українці у 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, як отримати ордер на квартиру в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі