UA RU

Будівництво майбутнього: в Україні може зʼявитися модульне житло у стилі Lego

Розробники запевняють, що така нерухомість може легко адаптувати для розміщення різної кількості людей

Фото: Dezeen. Колаж: Pro Гроші

В Україні може зʼявитися будинок у стилі Lego

Фото: Dezeen. Колаж: Pro Гроші

Архітектурна студія Cutwork розробила концепцію недорогого модульного житла. Таку нерухомість можна переобладнати для того, аби розмістити там вдвічі більше людей, якщо в країні настане криза. Така концепція може задовольнити попит, що росте, на доступне житло в усьому світі.

Про це пише Dezeen.

Студія пропонує, аби замість, щоб будувати екстрені притулки для людей, які постраждали від конфліктів чи стихійних лих, можна створити певні структури. Вони більш корисні, адже будуть однаково ефективні в часи навіть стабільності.

За словами співзасновника та провідного архітектора Cutwork Антоніна Юдзі Маено, таку нерухомість можна легко адаптувати для розміщення різної кількості людей, що є досить корисно під час кризової ситуації.

"Ідея полягає не в тому, щоб будувати суто екстрені притулки, які не будуть використовуватися в довгостроковій перспективі, а в тому, щоб будувати якісне доступне житло, яке може забезпечити притулок і безпеку в будь-яких умовах і ситуаціях", — сказав він.

Така система ReHome складається з блоків площею 27 квадратних метрів. Ба більше, їх можна складати "як блоки Lego" і в такий спосіб створити будівлі висотою до шести поверхів. А от самі блоки виготовлятимуть за межами будівельного майданчика, щоб забезпечити швидке та економічно ефективне будівництво.

"Щодо масштабу майбутнього завдання, ми бачимо, як збірне будівництво значно знижує вартість створення доступного модульного житла з економією коштом масштабу", — сказав Маено.

Як житло виглядатиме всередині

Дана конструкція дозволяє комбінувати або адаптувати модулі для створення п'яти різних типів квартир. Також завдяки ним можна створити додаткові просторої, які можна ділити між кількома будинками. Наприклад, в одній квартирі, яка має площу 27 квадратних метрів, може проживати одна людина або пара за нормальних умов життя. Якщо ж це кризовий момент, то в помешканні можна помістити до чотирьох осіб.

Кожен стандартний блок буде розділений на три секції, де знаходитиметься:

Даний проєкт ReHome спочатку був задуманий саме для України. Це досить недороге житло, яке має швидке рішення для заміни будинків, які можуть бути зруйновані або пошкоджені внаслідок російського повномасштабного вторгнення.

Раніше сайт Pro Гроші вже повідомляв вам про те, як не стати жертвою аферистів при покупці нерухомості. Також ми писали, скільки коштуютьквартири преміумкласу на Печерську.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі