Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Українці почали активно страхувати своє житло – в чому причина

Громадяни можуть отримати фінансову допомогу у тому випадку, якщо їхня нерухомість отримала пошкодження

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці почали більше захищати своє житло

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні люди все більше почали страхувати свою нерухомість. Наприклад, лише за останні місяці продаж полісів зріс у 2,5 раза, а відповідні запити громадян – у 3-4 рази. Основна причина – обстріли. Мешканці будинків хочуть захистити свою оселю від наслідків війни.

Про це розповів директор з роздрібного бізнесу "ІНГО" Микола Матика, пише ТСН.

"Якщо в більшості страхових компаній всього світу воєнні ризики знаходяться у переліку виключень та форс-мажорів, то ми покриваємо такі ризики та виплачуємо відшкодування постраждалим від повітряних атак", – говорить Микола Матика.

Для тих людей, які застрахували своє житло, компанія відшкодовує збитки, які сталися не лише через влучання ракет, дронів або іншої летальної зброї. Гроші ви можете отримати навіть якщо ваш будинок чи квартира постраждали через падіння уламків або предметів. Також поліс покриває і стандартні ризики, наприклад:

  • пожежа;

  • залиття водою;

  • стихійні лиха;

  • вибух газу;

  • крадіжки;

  • інші протиправні дії.

"Ще до повномасштабного вторгнення найбільшою небезпекою для квартир було залиття. Однак сьогодні все змінилося. Найбільше запитів у нас саме на захист від війни", – підкреслив Микола Матика.

Виплату ви можете отримати у випадку, якщо пошкоджена нерухомість, а також, якщо зіпсовані:

  • меблі;

  • техніка;

  • оздоблення;

  • комунікації тощо.

Якщо пошкодження незначні, то процес врегулювання буде проводитися за спрощеною системою. Тобто, у такому випадку вам треба буде лише надати мінімальний пакет документів. На сьогодні всі процеси вже відпрацьовані, а тому ви зможете отримати виплати максимально оперативно.

Як проходить процес:

  • спеціалісти проводять огляд пошкоджень протягом 1-2 дні (після цього ви можете майже одразу почати прибирання та відновлення житла);

  • калькуляція вартості ремонту, яка триває протягом 2-3-х днів;

  • вже після цього страхова виплата відбувається у термін до 10 днів.

Страхування квартир і приватних будинків можна організувати на період від одного місяця до одного року, незалежно від їх власності або оренди. Необхідність документів на право власності виникає лише в разі звернення за відшкодуванням після страхового випадку. Попередній огляд житла не обов'язковий, оскільки процес оформлення страхового поліса здійснюється онлайн, займаючи кілька хвилин. Умови угоди мають свої обмеження, наприклад, нерухомість у районах, що прилягають до конфліктної лінії, не приймаються до страхування.

Вартість страхування залежить від обсягу покриття, тобто максимальної суми, на яку може бути захищене майно. Простий план надає можливість отримати відшкодування до 250 000 гривень, і вартість такого поліса становить від 2 235 гривень за рік.

Раніше ми вже писали, кому держава може відмовити у компенсації за зруйноване житло. Також ми пояснювали, які ціни та умови страхування тварин в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.