Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Секрет успіху: чому інвестори обирають нерухомість у Грузії

На відпочинок до цієї країни приїжджають туристи з усього світу, а їх кількість щороку лише зростає

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть купити житло за кордоном

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Про Грузію знають чимало людей, адже вона славить різноманітністю своїх ландшафтів. Там є високі гори та зелені долини, виноградники й чорноморське узбережжя. Саме тому купити тут нерухомість хочуть багато інвесторів, адже країна створює приємні умови для подальшого перепродажу майна, розгортання бізнесу тощо.

Про це пише Детектор Медіа.

До Грузії на відпочинок приїжджають туристи з усього світу. Ба більше, їх кількість з кожним роком лише росте. А все тому, що влада країни активно працює над поліпшенням їхнього іміджу. Насамперед іноземців приваблює доступна за ціною нерухомість. І її на ринку не мало.

Є чимало переваг купівлі нерухомості в Грузії. Основні з них:

  1. Різноманітний ринок нерухомості. По-перше, ви можете придбати житло у різному куточку країни – від міських квартир до затишних будиночків на березі моря. Також жити можна, як в новобудовах, так і в старому фонді. Тобто, у Грузії без зусиль можна знайти квартири, що відповідають будь-яким вимогам. Ба більше, з кожним роком на ринку лише зростає кількість пропозицій.

  2. Інфраструктура, що активно розвивається. Влада країни активно інвестує у розвиток інфраструктури та впроваджує програми для залучення іноземних інвесторів. Уряд зацікавлений у фінансових вкладеннях і створює вигідні умови для інвестування. Це призвело до значної кількості іноземців, які придбали житло в Грузії з метою подальшої здачі в оренду. Очікувана прибутковість від цього бізнесу становить близько 12% щорічно. Згідно з практикою, стандартна квартира окупиться протягом 8-10 років, а преміальне житло — навіть швидше.

  3. Процедура оформлення прав власності є простою: особиста присутність при укладанні угоди не є обов'язковою. Можна навіть перебувати в іншій країні та оформити угоду через свого представника за дорученням, уникнувши бюрократичних зволікань.

  4. При купівлі нерухомості в Грузії можна швидко й легко отримати посвідку на проживання за умови укладення угоди на певну суму. Це важливий плюс для тих, хто бажає переїхати в країну з прекрасним морським кліматом.

  5. Різноманітність курортів пропонує відпочинок на будь-який смак: оздоровчі заклади, гірськолижні курорти, чудові пляжі Чорного моря, багато історичних пам'яток, гори та ліси для любителів походів та активного відпочинку.

Ще один приємний момент, який привертає інвесторів до Грузії — відсутність податку на купівлю нерухомості, лише державне мито. Таким чином, купівля нерухомості в Грузії є чудовою інвестицією. Незалежно від того, чи це комерційне приміщення, чи житло, воно швидко окупиться.

Як безпечно купити житло за кордоном

Купівля нерухомості за кордоном потребує особливої уваги та обережності, а тому вам треба дотримуватися кількох порад:

  • Ознайомтеся з ринком нерухомості у країні, де ви плануєте придбати майно. Дізнайтеся про ціни, правила придбання для іноземців та правові аспекти.
  • Залучіть місцевого агента нерухомості або адвоката, який має досвід у сфері міжнародних нерухомих справ.
  • Переконайтеся, що всі правові документи, такі як акт власності, дозволи будівництва (якщо необхідно) та інші необхідні документи, є в належному порядку і мають правову силу.
  • Упевніться, що у вас є чітке розуміння фінансових аспектів операції. Розгляньте всі витрати, податки, комісії та інші витрати, пов'язані з покупкою майна за кордоном.

Пам’ятайте, що кожна країна має свої правила та особливості щодо купівлі нерухомості іноземцями. Найкраще отримати консультацію від місцевого фахівця або адвоката, аби уникнути неприємностей.

Раніше ми вже писали, кому держава може відмовити у компенсації за зруйноване житло. Також ми пояснювали, які ціни та умови страхування тварин в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.