UA RU

Правила 70/30 в дизайні: як легко створити гармонію в інтер'єрі

Дизайнери запевняють, що саме це правило допоможе вам вдало поєднати різні стилі в одній кімнаті

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть оновити свій дизайн самостійно

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Здебільшого українці, коли починають займатися планування дизайну будь-якої кімнати, то не знають, з чого почати. Однак експерти запевняють, що на такий випадок треба користуватися принципом поділу 70/30. Мало хто про нього знає, однак саме він буде найдієвішим у цьому випадку.

Про це пише Homes & Gardens.

За словами експертів, правило 70/30 допоможе вдало поєднати різні стилі в одній кімнаті. Ба більше, це вдасться зробити навіть в певних пропорціях. Дизайнери дуже часто використовують його, щоб створити ідеально збалансовану схему.

Що означає поділ 70/30 в дизайні інтер'єру

Для початку розділіть кімнату на дві частини, відповідно до співвідношення 70:30. Вже після цього оформіть більшу частину, що складає 70% простору, у головному стилі. А вже решту 30% можна декорувати іншим стилем або навіть стилями. У такий спосіб вам вдасться створити стильний дизайн, а ваша кімната буде виглядати цікаво та гармонійно.

"Ваш дім має бути відображенням вас і вашої особистості, тому правило розподілу 70/30 ідеальне, оскільки воно означає, що ви можете додати в інтер'єр все, що любите. Цей образ не має обмежень: якщо ви надихнулися певним кольором чи текстурою зі сторінок журналу, чи подорожей по світу, використовуйте це як відправну точку", – пояснили дизайнери.

У приклад можна взяти дизайн, який створив британський дизанер Сімс Хілдіч. Завдяки такому правилу він поєднав в одній кімнаті традиційний сільський шик із сучасним стилем. Тобто, 70% дизайну кімнати він оформив саме у сільському стилі. Там були:

Фото: homesandgardens

А от в інші 30% кімнати він додав сучасні деталі, а саме:

Експерти додають, що це правило розподілу стосується не лише стилів дизайну.

Чи можна виправити помилки робочих в ремонті самостійно

Раніше ми вже пояснювали, що коли ви приймаєте роботу після ремонту, то варто звернути увагу на кілька ознак, про які більшість людей чомусь забувають. Що варто перевірити:

Про інші критерії на які варто звернути увагу вже читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі