Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Тренд 2024 року – який колір стане найпопулярнішим у світі дизайну

Дизайнери обрали саме той колір, який, за їхніми словами, "випромінює тепло та сучасну елегантність"

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Популярність може набрати один з кольорів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Кожного року досить різні кольори можуть ставати трендовими. Виключенням не став і 2024 рік. Ба більше, головний тон вже відомий. Його описують як "оксамитовий ніжний персик, всеосяжний дух якого збагачує розум, тіло та серце".

Про це пише Pantone.

Колір називається 13-1023 Peach Fuzz, що в перекладі означає "персиковий пух". Виконавча директорка Інституту кольору Pantone Леатріс Ейсман розповіла, що вони шукали відтінок, який відбивав би вроджене прагнення до близькості та зв'язку. Саме тому їх вибір впав на колір, що "випромінює тепло та сучасну елегантність".

Кольором року 2024 став особливо ніжний персиковий відтінок

"Теплий і затишний відтінок, що підкреслює наше прагнення до спільності з іншими. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz представляє свіжий підхід до нової м’якості. Витончено чуттєвий – це щирий персиковий відтінок, який дарує відчуття ніжності та передає відчуття турботи, спільності та співпраці", – описали свій вибір в Інституті.

Відтінок Peach Fuzz досить ніжний та м'який. За словами експертів, він наче "пропонує тактильні обійми". Спеціалісти кажуть, що цей новий відтінок персикового є позачасовим.

"Відтінок, який резонує зі співчуттям, пропонує тактильні обійми та легко поєднує молодість із вічним", – пише виконавча директорка Pantone.

Pantone Color Institute – це дослідницький центр компанії Pantone, що займається експериментальною роботою з кольором і його впливом на різні галузі, а саме:

  • моду;

  • поліграфію;

  • дизайн;

  • інтер'єру;

  • рекламу;

  • кіно.

Головний колір, який стане трендом експерти Інституту обирають кожного року починаючи з 2000-ного.

Як колір впливає на наші покупки

Раніше ми вже розповідали вам про те, що дії людей підвладні конкретним емоційним законам. І це правда, адже на нашу підсвідомість впливають безліч речей про які ми навіть не думаємо. Змусити вас купити товар може запах, що відчувається в повітрі, колірна гамма, звуковий фон та ще купа деталей.

Наприклад, у ході величезної кількості рекламних досліджень експерти підтвердили, що товари з обгорткою жовтого, червоного, помаранчевого та інших кольорів теплих відтінків продаються набагато швидше, ніж схожі продукти, оформлені в іншій колірній палітрі.

Кожен конкретний тон, як і його відтінок, по-різному позначається на емоційному стані людини і його фізіології. Рекламники про це добре знають і саме тому використовують конкретні кольори, щоб впливати на вибір того або іншого продукту.

Детальніше про вплив кольорів на людину під час шопінгу ви можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що дизайнери винайшли ідеальний колір в інтер'єрі. Також ми повідомляли про секрети для маленької кухні та давали 5 порад, які допоможуть збільшити простір.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.