UA RU

Загрози для ідеального ремонту: чотири помилки, яких слід уникати

За словами експертів, є кілька найпоширеніших помилок, яких допускають майже всі люди

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час ремонту завжди можуть бути помилки

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Іноді ви можете відповідально підійди до ремонту, заздалегідь все прорахувати. Однак навіть у таких випадках бувають найбанальніші помилки, яких допускається більшість людей. Ба більше, іноді люди про це навіть не замислюються.

Про це розповідає будівельник і лідер команди LESNIK.PRO Андрій Леснік.

Невірне розміщення стиків різних видів підлоги між кімнатами. За словами експерта, вони повинні знаходитись прямо під дверним полотном. Це робиться для того, щоб в жодній з кімнат не виглядала підлога з іншої, особливо, якщо вони у вас різні за кольором чи матеріалом.

Щоб дізнатися, де ж повинен бути стик, то треба спочатку розібратися, в яку сторону будуть відчинятися двері і яка їх товщина.

"Розташовуємо стик посередині полотна, щоб двері чітко його прикривали. Зазвичай це 2 сантиметри від початку дверного пройому", – йдеться у повідомленні.

Різні відтінки білого. Так, білого буває кілька відтінків. Іноді, наприклад, білі меблі можуть не збігатися за тоном з білою технікою або сантехнікою. Саме це виглядає непродумано і здешевлює інтер'єр.

"Якщо є можливість, то краще зверніться до дизайнерів. Вони зроблять дизайн-проєкт і грамотно підберуть відтінки. Або ви можете брати із собою зразки усіх матеріалів і підбирати відтінки", – говорить експерт.

Немає теплої підлоги у ванній кімнаті. Дехто нехтує цим рішенням і вважає, що це лише марна трата грошей. Однак за словами експерта, звичайна сушарка, яка є на стіні у цій кімнаті, не справляється з тою кількістю вологи. А тому цілком ймовірно, що через деякий час варто очікувати на грибок та плісняву.

Не продумана вентиляція. Досить часто зустрічаються звичайні решітки, через які насправді, досить мало повітря циркулює. Тому замисліться про найшвидшу їхню зміну, адже це може бути погано для вашого здоровʼя.

Чому варто заздалегідь розписати вартість ремонту

Прописування вартості ремонту заздалегідь має декілька важливих переваг:

Бюджетування. Заздалегідь визначена вартість ремонту дозволяє вам точно розрахувати бюджет на цей процес і уникнути несподіваних витрат.

Планування. Знання вартості ремонту допомагає вам зробити план, визначити обсяг робіт та вибрати матеріали згідно зі своїми можливостями.

Уникнення непорозумінь. Якщо ви плануєте ремонт разом з підрядником або будівельною компанією, прописання вартості у договорі допоможе уникнути непорозумінь щодо фінансів під час виконання робіт.

Контроль витрат. Якщо вартість ремонту прописана заздалегідь, ви зможете краще контролювати витрати та уникнути перевищення бюджету.

Правовий аспект. У договорі зазначення вартості ремонту може відігравати важливу роль при вирішенні можливих спорів або непорозумінь між сторонами.

Отже, прописування вартості ремонту заздалегідь є важливою складовою для успішного та ефективного виконання ремонтних робіт.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі