Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Кроки до успішного ремонту: як знайти та оцінити плиточника

За словами експерта, майстер повинен працювати так, аби ви за ним не переробляли й взагалі не мали ніякого клопоту

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди можуть натрапити на непрофесіонала

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час ремонту важливо якісно зробити всі етапи, аби в майбутньому не мати проблем із житлом. Це стосується і вибору спеціалістів, які будуть виконувати роботи, адже від того, які вони професіонали, залежить й успіх ремонту. Однак обрати людину не так просто, як здається.

Про це у проєкті "Квартира на фініші" поділився майстер з укладання плитки Юрій Майборода.

На що варто звернути увагу при виборі майстра з укладання плитки

Для початку ви повинні бачити його роботу. За словами експерта, сучасний майстер, який не демонструє у соцмережах свою роботу, процес та кінцевий результат, означає, що це людина "старої школи" або людина, яка не є професіоналом.

"Як на мене, ви маєте бачити процес, увагу до деталей та звісно ж якісний кінцевий результат. Без портфоліо обрати майстра важко", — зазначив Юрій Майборода.

Як зрозуміти, що перед вами професіонал своєї справи

Для початку майстер повинен працювати так, аби ви за ним не переробляли й взагалі не мали ніякого клопоту. За словами експерта, такі випадки досить розповсюджені. Але ніша переробних ремонтів не має великого попиту, адже переробити роботу іншого майстра, а тим паче погану, досить важко.

"Якщо плитка вже покладена, але далі тривають роботи з розетками чи підлогою і в загальну картину робота не вкладається – це буде потім проблемно. Майстер має прораховувати всі ці нюанси, розуміти роботу інших людей для того, аби не створювати додаткових проблем", – додає Юрій Майборода.

Як дізнатися у майстра кінцеву суму робіт

У такому випадку замовнику варто заздалегідь попросити у спеціаліста прайс його робіт. Також зверніть увагу, що ціна залежить від багатьох факторів, які ви маєте обговорити з майстром на початку робіт, а саме:

  • приміщення;

  • розміри;

  • складність роботи тощо.

Все це впливатиме на кінцеву ціну.

Від чого залежить ціна на плитку і чому вона може змінюватися

У цьому питанні сума завжди може змінюватися. В основному найбільше це залежить від розміру плитки. Тобто, є стандарт, а все що менше чи більше розміром від стандартної плитки, то ціна вже змінюється.

Що стосується виконаної роботи, то ціна самої плитки – це лише частина суми за квадратний метр. Враховуються також й інші витрати, наприклад, отвори, силікон, фуга, кутність, загальний розмір робіт тощо. Тому краще всі нюанси уточнити у спеціаліста ще перед початком роботи.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.