UA RU

Ідеальний час для покупки житла? Яких змін чекати на ринку нерухомості Києва

Експерти поділилися баченням ситуації на ринку нерухомості, зокрема про попит та ціни на житло в столиці

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Експерти розповіли про ринок нерухомості в Києві

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український ринок нерухомості залишається активним та розвивається, навіть в умовах повномасштабної війни. Девелопери продовжують реалізовувати нові проєкти, а попит на житло лише збільшується, оскільки населення демонструє готовність купувати житло.

Експерти з нерухомості розповіли у коментарі "Вечірньому Києву", що буде відбуватися зі столичним ринком житла у 2024 році.

Яка ситуація на ринку нерухомості в Києві


За словами керівника проєктів Perfect Group та експерта ринку нерухомості Олексія Коваля, ситуація на ринку нерухомості стабілізується і передбачається подальше пожвавлення завдяки програмі "єВідновлення".

Попит на нове житло зростає, а ціни утримуються майже на рівні собівартості, що створює чудовий момент для покупців. За словами Коваля, це може бути практично ідеальним "штормом" для тих, хто розглядає можливість придбання нового житла, оскільки очікується, що ціни залишаться в межах доступності протягом наступних років.

Що буде відбуватися з попитом на нерухомість в Києві


Директорка рієлторського об’єднання "ПростоР" Юлія Куранова розповіла про оживлення ринку оренди житла. Ціни вже дійшли до "довоєнних" показників, а на певних об'єктах навіть трохи більше. Спостерігається підвищений попит, оскільки люди знову починають приїжджати в Київ для роботи.

За її словами, прогнозувати динаміку цін у найближчому майбутньому складно через непередбачувані обставини, пов'язані із:

Однак можливе невелике підвищення вартості оренди після закінчення опалювального сезону. Куранова зауважила, що відсутність чітких прогнозів обумовлена надзвичайним станом у країні, і все буде розвиватися "по ситуації".

Також експертка розповіла, що зміни в запитах орендарів стали актуальними не лише через війну, але й через її наслідки. Зокрема, після минулої зими попит на квартири в будинках з газом збільшився, а також спостерігається зростання інтересу до низьких поверхів, що пов'язано з більшою стурбованістю орендарів щодо можливих вимкнень світла. Отже, варто очікувати, що такі зміни відобразяться на ринку нерухомості в наступних місяцях.

Раніше ми повідомляли, як змінилась вартість квартир у новобудовах Києва наприкінці січня.Також ми пропонуємо дізнатися, де найдешевша оренда нерухомості в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі