UA RU

Інвестування в майбутнє: в яку нерухомість краще вкладати гроші українцям

Сам процес інвестування в комерційну чи житлову нерухомість мало чим відрізняється

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Інколи інвестори забувають про певні недоліки

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні є безліч способів, аби заробити гроші. Один із варіантів – інвестування, а саме в нерухомість. Тут ви можете вкладати гроші в житлові обʼєкти або навіть в комерційні. Однак перед початком цього процесу треба уважно розглянути всі плюси та мінуси, про які ви могли навіть не здогадуватися.

Про це йдеться на сторінці сайту "Інтеграл-Буд".

Для початку важливо памʼятати, що ці нерухомості мають різне призначення, а саме:

Інвестування в житлові обʼєкти

Плюси

У цьому варіанті є значна перевага через яку більшість обʼєктів обирають саме житлову нерухомість. Йдеться про вартість обʼєктів, адже вона досить низька, а отже і сума інвестиції буде меншою.

Також перевагою є те, що обираючи об'єкт, можна не враховувати його фасадність, прохідність локації чи інші фактори, які досить важливі для комерційної нерухомості. А отже, надалі ці ж фактори не впливатимуть на пошук орендаря.

Мінуси

Один із найголовніших недоліків у тому, що є додаткові витрати на ремонт. Виходить, що хоча б раз на декілька років власнику нерухомості необхідно "освіжати" оздоблення. У випадку, якщо ви не будете цього робити, то привабливість нерухомості на ринку оренди буде набагато нижчою, ніж могла б бути.

Інвестування в комерцію

Плюси

Комерційна нерухомість — це актив, який генерує прибуток без додаткових капіталовкладень з боку інвестора. Найголовнішою перевагою для інвестора у цьому випадку буде те, що саме орендар виконує ремонт та оснащує приміщення, а от вам нічого робити не треба. Виходить, що комерційна нерухомість — це джерело типового пасивного доходу.

Мінуси

Головним недоліком тут є те, що варто ретельно та правильно підбирати приміщення. Якщо ви допуститеся помилки, то конкурентоздатність вашого активу буде на низькому рівні. А відтак, і прибуток буде досить малим.

Потрібно врахувати безліч нюансів:

Також не можна забувати про ще один мінус у цій справі, а саме — поріг входу в угоду. Важливо памʼятати, що він значно вищий, ніж у випадку з житловою нерухомістю. Все тому, що комерційні квадратні метри завжди були дорожчі.

Раніше ми повідомляли, хто купує квартири у Львові та чому впав попит. Також пропонуємо дізнатися, чому українці можуть залишитися без власних квартир.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі