UA RU

У Києві на "вторинці" оновилися ціни: скільки тепер коштують квартири

Варто розуміти, що ціни на нерухомість також сильно залежать від району, де вона продається

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні змінились ціни на житло

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості неодноразово зазнавав змін, які залежали від багатьох факторів. Наприклад, і наразі оновились ціни на житло. Йдеться про вторинний ринок у Києві. Лише за місяць однокімнатні квартири подорожчали в середньому на 900 доларів до 65,9 долара. А от "двушки" подешевшали в середньому на 2,5 тис. доларів, до 83,5 тис.

Про це свідчать дані порталу ЛУН.

Варто розуміти, що ціни на квартири сильно залежать від району, де вона продається, адже в різних місцях столиці сума може відрізнятись у 3-4 рази.

Так найдорожчим районом Києва традиційно залишається Печерський:

Найдешевші квартири продають у Деснянському районі:

Однак не всі власники квартир дійсно можуть продати своє житло за встановленою ціною, адже, наприклад, середня вартість однокімнатної квартири в загальній масі оголошень складає 65,9 тис. доларів. Однак показник проданих квартир становить лише 56,6 тис. доларів.

Що відбувається з орендою

На цьому ринку ситуація у столиці дещо стабілізувалась, адже наразі там чималий попит на орендовані квартири. Все тому, що багато жителів Києва вже повернулися додому з інших регіонів чи з-за кордону. Також у місті з'явилися переселенці, яким також потрібне житло.

Тому орендувати житло там наразі можна за 12 500 грн. За двокімнатну доведеться заплатити в середньому 17 500 грн, а за трикімнатну – 28 000 грн.

Однак зверніть увагу, що це вказані саме середні ціни на житло, адже у Києві однокімнатну квартиру у віддаленої станції метро можна знайти й за 9-10 тисяч гривень, а це майже на тисячу гривень менше, ніж у "гарячий сезон" на початку осені.

Як правильно орендувати квартиру

Для цього варто дотримуватися кількох важливих кроків:

Ці кроки допоможуть вам орендувати квартиру з більшою впевненістю та уникнути можливих проблем.

Раніше ми повідомляли, чи має попит нерухомість на деокупованій території. Також ми писали, як змінилися вимоги українців до орендованого житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі