Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Ціни на житло у Херсоні – чи має попит нерухомість на деокупованій території

З 24 лютого до 11 листопада 2022 року місто перебувало в окупації, а тому про жоден аналіз ринку нерухомості в той час не йдеться

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на житло зазнали змін

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Через повномасштабне вторгнення чимало українців виїхали з Херсону. Аби зараз отримати хоча б якісь гроші від колишньої нерухомості, люди намагаються продати її. Саме тому на сайтах купівлі-продажу та оренди нерухомості можна знайти певні пропозиції.

Журналісти Район.Херсон розібрались, скільки коштує житло у місті.

Нерухомість у Херсоні під час окупації

З 24 лютого до 11 листопада 2022 року Херсон перебував в окупації, а тому про жоден аналіз ринку нерухомості не йдеться. Однак оголошення на сайтах нерухомості були, але здебільшого вони просто були "заморожені".

У Херсоні широко практикувалося безплатне надання житла знайомим особам, особливо тим, хто до окупації вже здавав своє житло в оренду. Під час відходу з міста деякі мешканці намагалися передати ключі від своїх помешкань знайомим, що дозволяло їм залишатись в цих квартирах або будинках.

Це було поширеним способом захисту журналістів, громадських діячів та інших мешканців Херсона від переслідувань під час окупації. Окрім того, під час окупації було неможливо проводити операції з нерухомістю відповідно до українського законодавства через закриття реєстрів. Зараз такі операції вже можна здійснювати.

Після деокупації ринок житлової нерухомості "оживає"

Наразі у місті нерухомість продають, купують, здають і винаймають навіть під обстрілами. Оголошення про продаж і здачу житла можна знайти на тих самих платформах, що і раніше. Однак логічно, що їх там наразі дещо менше, ніж раніше.

Згідно з оголошеннями, продати однокімнатну квартиру або придбати можна приблизно за 20 тисяч доларів. Також навіть є пропозиції дво- і трикімнатних осель у новобудовах. Однак зверніть увагу, що не завжди люди готові продати квартиру просто зараз, адже іноді вони говорять: "Оголошення виклали, чекаємо кращих часів".

Росіяни готуються відступати

На частині тимчасово окупованої Херсонщини росіяни закопують вибухівку поблизу стаціонарних газорегулювальних пунктів, електричних підстанцій та об’єктів критичної інфраструктури. Ймовірно, таким чином вони готуються до "жесту доброї волі".

За даними української розвідки, окупанти мінують об'єкти критичної інфраструктури тимчасово окупованої території. Такі їхні дії свідчать про їхній ймовірний намір знищити елементи критичної інфраструктури, коли доведеться відступати. Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми вже писали про ріст кількості погоджених заявок з "єВідновлення". Також ми пояснювали, чи доведеться українцям платити податки державі з програми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.