UA RU

Тренд чи виклик для сміливих? Чи варто купувати білий диван у вітальню

Не всі наважують на меблі такого кольору, адже переживають, що вони можуть бути досить маркими

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Диван такого кольору додасть елегантності вашій кімнаті

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Здебільшого люди, коли обирають диван у вітальну, то більше схиляються саме до відтінків білого. Такий колір наразі є досить модним, а також легко поєднується з усім, що є в кімнаті. Однак не варто забувати, що він ще й досить маркий, а тому не зовсім практичний, а особливо, коли у вас є діти чи тварини. Та дизайнери зійшлися в одному рішенні стосовно дивана такого кольору.

Про це йдеться на сайті Homes & Gardens.

Білі дивани люди полюбляють, але їхню репутацію псує той факт, що їх досить легко забруднити, а тому ті, хто не готовий до таких проблем, відмовляються від цього задуму. Однак попри це нью-йоркські дизайнери Дженніфер Мейблі та Остін Хендлер сходяться на думці, що білий диван є прекрасним акцентом для вітальні незалежно від ваших дизайнерських уподобань.

"Немає нічого кращого за чудовий білий диван. Це ідеальне "чисте полотно", яке завжди в тренді", – каже Дженніфер.

Ще одна дизайнерка інтер'єру Рушда Хакім запевняє, що таку річ точно варто придбати для вашої вітальні, адже вона "переживе" всі швидкоплинні тенденції та надовго залишиться в тренді.

"Розташований як центральний елемент вашої вітальні, він випромінює елегантність і універсальність. Він слугує "полотном", яке можна урізноманітнити за допомогою аксесуарів, створюючи динамічну естетику", – каже експертка.

Дійсно, дизайнери визнають, що дивани такого кольору легко можуть отримати чимало плям, але якщо ви все-таки наважились інвестувати гроші в такий предмет інтер'єру, то краще його поставити в тій кімнаті, де ви плануєте приймати гостей. Так ризик зробити його брудним та непривабливим дещо зменшуються, адже по буднях ви не будете його використовувати. Отже, він залишатиметься в гарному стані набагато довше.

Виходить, що все залежить від ваших уподобань та обставин. Якщо ви дійсно боїтеся, що такий диван у вас залишиться чистим максимум кілька днів, то краще відмовитися від цієї ідеї взагалі. Але у випадку, коли ви все-таки наважились на цей задум, памʼятайте, що цей предмет точно додасть елегантності у ваш інтер'єр.

Як правильно обрати диван

Для початку вам варто виміряти доступний простір у приміщенні, де ви плануєте його розмістити. Важливо враховувати не лише довжину, але й глибину та висоту. Надалі вам треба:

Якщо ви дотримаєтеся всіх кроків, то точно не пошкодуєте про свій вибір в майбутньому.

Раніше сайт Pro Гроші повідомляв, як оновити ванну кімнату з обмеженим бюджетом. Також пропонуємо дізнатися, який дизайн інтер'єру стане дуже популярним у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі