Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Новий тренд 2024 року: який дизайн інтерʼєру стане дуже популярним

Цей стиль вимагає для початку замінити деякі меблі та світильники у вашій кімнаті, а потім можна перейти до деталей

Фото: pexels, Homes & Gardens. Колаж: Pro Гроші

Один із дизайнів може бути досить популярним

Фото: pexels, Homes & Gardens. Колаж: Pro Гроші

В Україні досить часто може змінюватися тренд у дизайні. Однак іноді навіть найстаріші тренди можуть повертатися. Там сталося і зі стилем ретро, але його трохи модифікували, адже використовувати так багато яскравих кольорів, як колись, сучасний світ вже не погоджується.

Про це пише Homes & Gardens.

На сьогодні все більше ця "нова" тенденція набирає обертів. Називають її ретролюкс. Ба більше, розкіш у стилі ретро все більше проявляється у світі моди.

Що означає тренд ретролюкс

"Оригінальний ретростиль виник і став дуже популярним у стилях дизайну 60-х і 70-х років, але зник у 80-х роках, коли виникли сучасніші стилі. Зараз багато людей сумують за простішими часами минулого, тому додають деякі елементи ретростилю до своїх домівок, щоб створити відчуття комфорту та свіжості", – каже дизайнерка інтер'єру Ніна Гравер.

Даний стиль відрізняється від усіх інших тенденцій тим, що це розкішний тренд, адже саме тут поєднують декоративні елементи з минулого та вишукані деталі із сучасного.

"Для мене ретролюкс – це поєднання старих або антикварних речей із розкішними новими предметами. Комбінування речей із різних епох – це чудовий спосіб додати індивідуальності та душевності вашому дому. Якщо все продумано поєднати, ефект може бути дуже розкішним і особливим'', – пояснює дизайнерка інтер'єру Кеті Куо.

Якщо ви хочете створити ретролюкс, то вам варто для початку замінити деякі меблі та світильники на вінтажні. Після цього у вітальні бажано:

  • поставити м'які стільці;

  • постелити великий килим яскравого кольору;

  • покласти пледи з оксамитовими подушками.

Також важливо не забувати про традиційні візерунки та колірну гаму в стилі ретро:

  • гірчично-жовтий;

  • помаранчевий;

  • зелений авокадо;

  • вишнево-червоний.

За словами дизайнерів, саме завдяки цим кольорам ви створите розкішний і дуже затишний простір.

Чи можна виправити помилки робочих в ремонті самостійно

Раніше ми вже пояснювали, що коли ви приймаєте роботу після ремонту, то варто звернути увагу на кілька ознак, про які більшість людей чомусь забувають. Що варто перевірити:

  • Cтіни. Починати варто саме з них. Слідкуйте, аби поверхня була рівною, без тріщини та вибоїни. Також притуліть до стіни будівельний рівень, аби перевірити вертикальну площину. Після цього переконайтеся, що між рівнем та стіною немає просвітів.

  • Двері. Вони повинні бути рівними, без подряпин, вибоїн та щільно закриватись. Якщо під час перевірки ви помітили певні недоліки, то пред'явіть претензії ремонтникам та попросіть усунути проблему.

Про інші критерії, на які варто звернути увагу, читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.