Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Міф VS реальність: дизайнери розповіли, чи завжди необхідний диван у вітальні

Насправді, за словами експертів, для більшості людей диван у вітальні може бути просто звичкою

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі меблі можуть навіть зайвими у вашій кімнаті

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці завжди намагаються дбати про комфорт у своїй оселі. Саме тому створюють затишну атмосферу і хочуть, аби всім було зручно. Відтак, комфортне сидіння є обов'язковим у кімнаті, де збирається сім'я та друзі. Проте це не означає, що у вітальні завжди потрібен саме диван, як більшість про це одразу думає. Дизайнери запевняють, що можна обрати й інший варіант сидіння.

Про це пише Homes & Gardens.

Насправді для більшості людей диван у вітальні може бути просто звичкою. Варто звернути увагу й на інші меблі, адже часто м'які крісла, канапи чи шезлонги мають набагато кращий вигляд і створюють більш привабливу атмосферу у вітальнях певних стилів.

У яких випадках диван у вітальні ставити не варто

Ця річ має дійсно досить багато переваг. Однак іноді досягти комфорту можна й без нього.

"Вибір залежить від розміру, стилю кімнати та способу життя людини. Канапа або зручні крісла можуть бути більш доречними, якщо вітальня більше призначена для особистого відпочинку, ніж для спілкування. Диван може бути необов'язковим для людей, які віддають перевагу мінімалістичному та нетрадиційному дизайну", – пояснила дизайнерка інтер'єру Юна Морішіта.

Саме тому, наприклад, у маленьких вітальнях або гостьових кімнатах, якщо ви поставите незвичайної форми великий диван, то він може перевантажувати простір. А от окремі м'які сидіння можуть розвʼязати цю проблему.

Ще експерти зазначають, що диван краще не ставити у вітальні, якщо у вас є ще одна кімната для зустрічі гостей.

"Якщо є додаткова сімейна кімната, де можна проводити час з рідними, то у вітальні не обов'язково повинен бути диван. Та якщо вітальня є єдиним місцем, де можна дивитися телевізор із сім'єю або розважати гостей, то краще все ж поставити диван", – зазначили дизайнери.

Відсутність дивана навіть може сприяти комунікабельності.

"Залежно від простору, я люблю використовувати канапи та більші шезлонги, щоб створити більш інтимне місце для сидіння, де люди можуть розмовляти обличчям один до одного. Це особливо приємно, коли в кімнаті немає телевізора, а відтак потреби, щоб усі дивилися в одному напрямку", – поділився експерт Еліс Ченг.

Як візуально збільшити простір у будинку за допомогою меблів

Раніше ми вже писали про те, що максимально використовувати весь простір в нерухомості ви можете за допомогою кількох стратегій.

Для початку варто використовувати розкладні меблі. Наприклад, столи, ліжка чи дивани. Це дозволить економити місце у приміщенні та створювати додаткові зони для діяльності.

Також вам можуть допомогти меблі зі схованою функціональністю. Наприклад, шафи з вбудованою бібліотекою, ліжка зі зберіганням, столи з додатковими полицями чи вбудовані двері тощо. Більше читайте тут.

Раніше ми повідомляли, чи можна продати житло у прифронтових регіонах. Також ми пропонуємо дізнатися, як уникнути шахрайства при оренді житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.