Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Як оновити ванну кімнату з обмеженим бюджетом: три поради

Невеликі зміни можуть мати значущий вплив на загальний вигляд інтер'єру та зробити простір більш затишним і стильним

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Дизайнери розповіли, як оновити ванну кімнату

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Існує поширений міф, що оновлення ванної кімнати – це завдання, яке може неабияк вдарить по гаманцю. Однак, насправді внести зміни та значно покращити атмосферу цього простору можна не витрачаючи значних сум грошей.

Про те, як це зробити розповіли дизайнери Homes & Gardens.

Замініть килимки

Одним зі способів освіження ванної кімнати є заміна килимка. Дизайнери рекомендують вибрати килимок з коротким ворсом із натуральних матеріалів, таких як:

  • джут;
  • сизаль;
  • бавовна.

Це не лише додасть затишку й тепла, але і може стати центральним акцентом в інтер'єрі, якщо обрати стильний дизайн.

Оберіть іншу колірну схему

Ще однією простою, але ефективною зміною є зміна колірної схеми. Дизайнерка Дженніфер Девіс рекомендує розглядати невеликі самостійні проєкти, такі як фарбування шаф, аби змінити вигляд ванної кімнати. Додавання нових аксесуарів чи рослин також може освіжити простір. При цьому ці зміни не потребують великих витрат.

Дизайнера зазначила, що тривалий час домінували білі та сірі тони в дизайні ванних кімнат, проте сучасні тенденції пропонують нові можливості. Зараз у тренді ванни з яскравими кольорами, візерунками та вінтажними меблями. Це дозволяє кожному власнику ванної кімнати виразити свій унікальний стиль та смак.

Замініть освітлення

Ще однією важливою деталлю, яка може змінити атмосферу ванної кімнати, є освітлення. Заміна холодних ламп на теплі може миттєво створити затишок у приміщенні. Крім того, нові світильники, зокрема бра, можуть виступити не лише як джерело світла, але і як елемент декору, який змінює стиль кімнати.

Як обрати ідеальну ванну

Ванна кімната часто стає фокусом уваги під час ремонту, відіграючи ключову роль у створенні загального враження від приміщення. Обираючи ванну, важливо враховувати тип і форму. Експерти пропонують кілька порад щодо вибору ванни.

При виборі ванни для кімнати враховуйте:

  • розмір кімнати: оберіть компактну модель для невеликих приміщень;
  • форма ванни: різні форми створюють естетичний контраст. Вигнуті варіанти пасують до прямих ліній, а овальні або круглі – для релаксації;
  • матеріал та якість: виберіть відповідно до стилю та потреб. Чавун, акрил чи сталь – враховуйте зносостійкість та вартість;
  • функціональність: розгляньте гідромасаж, гідроізоляцію та інші додаткові функції;
  • дизайн і стиль: підбирайте ванну, що гармонійно вписується в дизайн кімнати.

Ретельно дослідіть ці аспекти, обираючи ванну для відповідності розміру, функціональності та стилю вашого інтер'єру.

Раніше ми повідомляли, які тренди в інтер'єрі будуть актуальними у 2024 році. Також ми писали, з якої кімнати потрібно розпочинати ремонт в будинку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.