Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Стильно та комфортно: як обрати ідеальну ванну

За словами експертів, було б ідеально, аби ваша ванна відповідала естетиці всього приміщення

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Важливо знайти правильну ванну

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

У більшості випадків саме ванна стає родзинкою вашої кімнати, де ви щойно зробили ремонт. Все тому, що вона найбільша, а тому забирає на себе чимало уваги, коли ви лише потрапляєте до цього приміщення. Саме тому, аби не зіпсувати загального враження про кімнату, то важливо обрати ванну правильного типу й форми.

Про це пише Homes & Gardens.

Загалом експерти запевняють, що існує три типи ванних:

  • окремі;

  • вбудовані;

  • пристінні.

Саме тому варто зрозуміти, який тип підходить до вашої ванної кімнати. Адже ідеально було б, щоб ваша ванна відповідала естетиці всього приміщення.

Окремі

Саме такі ванни мають найкращий вигляд, якщо у вас велика кімната. Проте, якщо обрати компактний варіант, то можна поставити й в маленькій ванній. Головне, щоб сама ванна не обмежувала рух кімнатою і не заважала виконувати звичні справи.

Вбудовані

Більшість людей наразі обирають їх, адже вони менш помітні, але дуже практичні й допомагають зекономити місце. Останнім часом популярними стали ванни в ніші, які майже "не крадуть" простір.

Пристінні

Це ще один чудовий варіант для невеликих приміщень, яким потрібно додати розкоші, але також, щоб вони й не заважали та не "зʼїдали" місце у кімнаті.

Яку форму обрати

Різноманітність форм ванн впливає на естетику та функціональність кімнати. Овальні та круглі варіанти ванн часто вважаються більш комфортними для релаксації. Вигнуті моделі створюють цікавий контраст у приміщенні з прямими лініями, і чудово підходять для невеликих просторів.

Квадратні варіанти, зі своєю формою, створюють зіткнення з іншими елементами дизайну, наприклад, арковими вікнами, надаючи більш сучасний вигляд, але вони більш підходять для просторих кімнат через їх візуальну об'ємність.

Ванни овальної та круглої форми часто вважаються найзручнішими для того, щоб поніжитися.

Як правильно обрати ванну

Під час вибору ванни для кімнати важливо враховувати декілька аспектів:

  • Розмір приміщення: Оцініть доступний простір і оберіть ванну, яка відповідає розмірам кімнати. Для невеликих кімнат вигідніші компактні моделі.

  • Форма ванни: Різні форми ванн впливають на естетику кімнати. Наприклад, вигнуті варіанти гарно контрастують з прямими лініями кімнати, а овальні або круглі ванни можуть бути більш комфортними для релаксації.

  • Матеріал та якість: Оберіть якісний матеріал, що відповідає вашим потребам та стилю. Чавунні, акрилові або стальні варіанти можуть відрізнятися за зносостійкістю та вартістю.

  • Функціональність: Врахуйте можливість додаткових функцій, таких як гідромасаж, гідроізоляція, аеромасаж і т.д.

  • Дизайн і стиль: Виберіть ванну, яка гармонійно вписується у дизайн вашої кімнати, з урахуванням обробки та інших елементів інтер'єру.

Важливо ретельно вивчити ці аспекти, щоб обрати ванну, яка відповідає вашим потребам, розміру кімнати та впишеться у стиль вашого інтер'єру.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як створити лакшері-ефект на кухні, не витрачаючи купу грошей. Також ми повідомляли, як швидко і недорого освіжити квартиру та розповідали все про косметичний ремонт у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.