UA RU

Тренди повертаються: які меблі у вітальню будуть популярні у 2024 році

Дизайнери дали поради, які допоможуть обрати трендові меблі та зберегти унікальність вашій оселі

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Трендові меблі для вітальні

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Кожна кімната в домі виконує свою функцію, так, вітальня призначена для відпочинку та розслаблення. Тому, обираючи меблі, слід ретельно підходити до цього процесу, балансуючи між комфортом і стилем. Дизайнери рекомендують звернути увагу на модні меблі, які додають стиль та комфорт. Саме вони можуть стати вихідним пунктом для вашого проєкту інтер'єру оселі.

Які саме меблі будуть в тренді у 2024 році, розповіли дизайнери в Homes & Gardens.

Меблі з візерунками


2024 – рік індивідуальності в дизайні меблів для вітальні. Тенденції включають яскраві кольори, візерунки та оригінальні деталі, замість стандартного білого чи сірого дивана. Експерти рекомендують звернути увагу на смугасті дивани, насичені кольори, такі як:

Диван з візерунком
Фото: Pinterest

Крім того, дизайнери радять не стримувати себе та поєднувати сміливі елементи з тонкими, нейтральними деталями, щоб не перевантажувати простір. Наприклад, смугастий диван може бути вдало поєднаний із лляною завісою та журнальним столиком із дуба для збалансованого вигляду.

Меблі з вельвету


Вельветова оббивка повертається в тренди, ставши альтернативою насиченим букле, льону та оксамиту. Щоб не перевантажувати простір цією тканиною варто використовувати цей матеріал для тахти або підставки для ніг.

Меблі з вельвету будуть в тренді у 2024 році
Фото: Pinterest

Стилізація меблів з вельвету залежить від вас: можна поєднувати з великими візерунками для максималістського вигляду або з однотонним віскозним килимом та теплим деревом для сучасного стилю.

Диванні "спідниці"


Традиційні деталі меблів отримують нове життя у 2024 році, зокрема диванні "спідниці". Цей елемент надає вітальні розслабленого вигляду, і його можна поєднувати з сучасними елементами для контрасту та уникнення застарілого вигляду. Створення еклектичного стилю шляхом поєднання різних елементів вітальні набуває популярності, забезпечуючи унікальність та баланс у просторі.

У 2024 році варто придбати диван зі "спідницею"
Фото: Pinterest

Нестандартне розміщення меблів


Тенденції у дизайні меблів для вітальні цього року визначають не лише окремі елементи, але і їх розташування. Більш органічне планування меблів надає простору нову атмосферу, і це відображається в неформальному підході до віталень.

Незвичайний інтер'єр вітальні
Фото: Pinterest

Експерименти з розташуванням меблів стають популярними, при цьому не обов'язково використовувати традиційні композиції з диванами, кріслами та столиками. Вітальня може функціонувати як затишний простір для спілкування, а навіть включати елементи бару та відпочинку.

Відкриті дерев'яні ніжка та рами


Відкриті дерев'яні рами та ніжки меблів стають трендом, додаючи сучасний акцент до дизайну. Замість стандартних м'яких диванів і стільців, дерев'яні елементи в оббивці стають акцентом, додаючи характер та стиль вітальні. Зберігайте розташування дерев'яних елементів обмеженим, додавши їх лише до певних частин, як частину сучасного підходу до дизайну.

Трендовий інтер'єр вітальні
Фото: Pinterest

Тож, у цьому році роблячи ремонт або просто обираючи нові меблі варто дотримуватися власних вподобань. Оскільки залишатися в тренді можливо лише завдяки створенню унікального та особливого інтер'єру.

Раніше ми повідомляли, яку підлогу обрати у 2024 році. Також ми писали, як можна швидко та бюджетно оновити оселю завдяки TikTok-тренду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі