UA RU

З чого почати ремонт в новобудові: особливості підготовки

Памʼятайте, що ваше закінчення ремонту повинно збігатися за датами та розміром кошторису з розрахунками, які ви зробили ще до початку процесу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть зробити ремонт самі

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Все більше експертів говорять про те, що думати про ремонт варто вже тоді, коли ви лише купуєте житло. Все через те, що треба розрахувати гроші, дату та час на ремонт, дизайн меблів, декорацій тощо. Саме тому одразу після того, як буде підписаний акт прийому-передачі квартири, потрібно створювати комфортні для себе умови.

Про це пише сайт vikna.

Коли робити ремонт у новобудові

Займатися ремонтними роботами можна тоді, коли готові певні пункти, а саме:

Важливо те, що закінчення ремонту повинно збігатися за датами та розміром кошторису, який ви раніше розрахували.

Також треба розуміти, що в нових будинках протягом двох років може відбутися невелике осідання, яке може спричинити незначні зміни в підлозі, стінах та стелях.

Деякі фахівці рекомендують здійснювати косметичний ремонт спочатку, а через кілька років робити більш фундаментальні роботи. Інші вважають, що можна впоратися з наслідками осідання за допомогою армування, демпферних стрічок, компенсаційних швів та інших методів.

Але використання таких матеріалів може підвищити вартість ремонту. Крім того, осідання у панельних або цегляних будинках може бути сильнішим, ніж у монолітних.

У випадку квартир у панельних або цегляних будинках, краще варто провести перший етап ремонту у вигляді грубого оздоблення. У новобудовах з монолітними стінами можна здійснювати фінальний ремонт, використовуючи пливучі матеріали.

З чого почати ремонт

Для початку треба:

Для цього потрібно мати план квартири, перевірити, чи немає похибок у розрахунку площі, перевірити вентиляцію, вікна тощо.

Також треба звернути особливу увагу на такі речі:

  1. Дизайн-проект. Його можна цілком зробити самостійно за допомогою спеціальних візуалізаційних програм або можна ще найняти спеціаліста. Проєкт передбачає стиль, планування, схему електро- та водопроводки, меблі.

  2. Узгодження планування. Памʼятайте, якщо ви хочете втручатися в огороджувальні та несучі конструкції, то необхідно отримати дозвіл на виконання таких робіт від архбудконтролю.

  3. Сплануй час роботи з сусідами. За можливості необхідно розпитати інших власників квартир у новобудовах, коли вони планують займатися ремонтом. Після цього ви можете почати робити роботи приблизно в той самий час. Коли новобудову поступово заселятимуть, почнуться години сну, в які робити ремонт категорично не можна, а це може подовжити час робіт.

  4. Перевір, чи працюють ліфти. Це дуже важливо, якщо ви живете на високих поверхах.

Ну і звісно, що перед початком ремонту краще встановити прилади обліку води, газу та електрики, адже це буде набагато вигідніше.

Раніше ми повідомляли, які цьогорічні тренди в інтер'єрі будуть актуальними у 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, як легко створити гармонію в інтер'єрі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі