Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Чим поганий швидкий ремонт квартири – розʼяснення експерта

У кожного етапу є свій технологічний процес і час виконання, які ні в якому разі змінювати не можна

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть зробити чимало помилок під час ремонту

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Більшість людей, коли починають робити ремонт, хочуть витратити на це менше часу. Однак іноді вони забувають, що через це може страждати також і його якість. Швидкий ремонт може мати декілька негативних аспектів. Ба більше, в майбутньому може виникнути більше помилок та недоліків, які потрібно буде виправляти.

Про це розповідає будівельник і лідер команди LESNIK.PRO Андрій Леснік.

Чим поганий швидкий ремонт

Тріщини на стінах. За словами експерта, вони зʼявляються через відсутність флізеліну або склополотна перед фарбуванням стін. У комплексах малярних робіт обовʼязково треба закладати поклейку флізеліну чи склополотна.

Пошкодження плитки. Якщо не штукатурити стіни в санвузлі під плиткою, а просто приклеїти все з великою кількістю клею, то при усадці будинку вона просто відпаде або навіть потріскається.

Гіпсокартон в один шар. Якщо обшити стіни або стелю в один шар, то можуть виникнути тріщини, а ще будуть помітні шви. Тому краще вкладати гіпсокартон у два шари для ідеальної поверхні.

Швидке висихання стяжки чи штукатурки. Під час холодів дехто може використовувати теплові пушки для швидкого висихання стін чи стяжок. Важливо памʼятати, що у такому випадку у вас просохне верхній тонкий шар, але сирість всередині залишиться. В результаті це призведе до появи плісняви.

"Оберіть обовʼязково осушувач, адже він чудово справиться з надмірною вологою при висиханні", – говорить експерт.

Якість. Щоб отримати якісний та довговічний ремонт, то треба правильно виконати чорнові ремонти:

  • відштукатурені стіни;

  • правильно підлога;

  • електрика;

  • сантехніка тощо.

"У кожного матеріалу та етапу є свій технологічний процес і час виконання, які ні в якому разі змінювати не можна", – додає експерт.

Поява цвілі та плісняви в санвузлі. Якщо не зробити вентиляцію і гідроізоляцію в санвузлі, то ви дійсно зекономите час, але також ви будете економити на власному здоровʼї. Адже за відсутності гарної вентиляції й гідроізоляції можуть зʼявитися цвіль та пліснява.

Демпферна стрічка. При заливці стяжки або штукатурки обовʼязково використовується демпферна стрічка, адже вона компенсує теплові розширення при висиханні покриття.

Який незвичайний тренд інтер'єру кухонь з'явиться у 2024 році

Ми писали про те, що ремонт кухні – це великі затрати, саме тому тренди дизайн цих кімнат є стійкими до часу. Однак у 2024 році з'явиться новий тренд. Він також буде актуальним тривалий час. Йдеться саме про кухні з іржостійкої сталі.

Все через те, що даний матеріал має високу міцність, стійкість до плям та високих температур. А ще ви зможете легко очищати всі поверхні від залишків їжі та бактерій. Більше про це читайте тут.

Раніше ми повідомляли, які цьогорічні тренди в інтер'єрі будуть актуальними у 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, як легко створити гармонію в інтер'єрі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.