Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Дизайнерські пастки: найпоширеніші помилки в оформленні коридору

Якщо аналізувати, що естетично в коридорі, а що ні, то розподільчий щит на стіні – це погана ідея

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час ремонту можна уникнути помилок

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час ремонту люди чомусь вважають, що найменше роботи бути саме в коридорі, адже це нібито найлегша зона, яка може бути у квартирі. Саме через це люди й припускаються багатьох помилок, про які потім дуже шкодують.

Про це розповідає будівельник і лідер команди LESNIK.PRO Андрій Леснік.

Коридори зазвичай є невеликим приміщенням, тож якщо припуститися багатьох помилок, то він стане ще меншим і некомфортним.

Помилки в дизайні коридору, про які всі шкодують

Перша хиба, на яку вказує експерт, – це незручна габаритна шафа. Вона, звичайно, зручна тим, що вміщує багато речей та всякого приладдя. Однак вона не практична і завжди "краде" багато місця.

Якщо аналізувати, що естетично в коридорі, а що ні, то розподільчий щит на стіні – це погана ідея. Він не лише "вибивається з інтер'єру" та має негарний вигляд, а й заважає. Краще обрати вбудований варіант щитка.

Серед інших помилок будівельник називає також:

  • непрактичну підлогу;

  • відсутність дзеркала;

  • полички для взуття;

  • місця для сидіння;

  • погане освітлення.

Чи можна виправити помилки робочих в ремонті самостійно

Раніше ми вже пояснювали, що коли ви приймаєте роботу після ремонту, то замовнику варто звернути увагу на дані шість ознак, а саме:

  • стіни. Починати варто саме з них. Слідкуйте, аби поверхня була рівною, без тріщини та вибоїни. Також притуліть до стіни будівельний рівень, аби перевірити вертикальну площину. Після цього переконайтеся, що між рівнем та стіною немає просвітів;

  • двері. Вони повинні бути рівними, без подряпин, вибоїн та щільно закриватись. Якщо під час перевірки ви помітили певні недоліки, то пред'явіть претензії ремонтникам та попросіть усунути проблему;

  • шпалери не повинні мати розходження між собою, а тому приділіть увагу їхньому малюнку, адже він повинен продовжувати малюнок на сусідніх шпалерах;

  • декоративна штукатурка повинна відповідати малюнку, який обговорювався заздалегідь;

  • підлога. Перевірте перепади висот і памʼятайте, що вони мають бути виключені. Лінолеум не повинен мати бульбашок, ламінат не повинен рипіти при ходьбі, також мають бути виключені всі зовнішні ознаки пошкодження;

  • натяжна стеля – без дефектів.

Дійсно помилки в ремонті обов'язково потрібно виправляти. Однак памʼятайте, що самостійно краще не братися за справу. Більше рекомендацій стосовно ремонту читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.