Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Новий герой інтер'єру кухонь: який незвичайний тренд з'явиться у 2024 році

Дизайнери стверджують, що це не лише довготривалий тренд, але і стійкий вираз сучасності та розумного підходу до створення інтер'єру вашої кухні

Фото: Pinterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Розповідаємо про новий тренд у дизайні кухонь

Фото: Pinterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ремонт кухні вважається одним із найдорожчих видів робіт, оскільки його супроводжує придбання великої кількості приладів та аксесуарів, які вимагають великих витрат. Це зробило тенденції у дизайні кухонь, як правило, стійкою до часу, оскільки змінювати це приміщення відповідно до тенденцій може бути не тільки дорого, але й необґрунтовано. Проте, останніми тижнями дизайнери помітили новий кухонний тренд, який обіцяє залишатися актуальною тривалий час.

Про це повідомляється на сайті Homes & Gardens.

Який тренд з'явився в дизайні кухні


Для сучасних кухонь все частіше почали обирати стільці та гарнітури з іржостійкої сталі, хоча раніше такі матеріали були характерними для комерційних приміщень. Дизайнери пояснюють це як "плавний перехід до індустріального стилю".

 | Фото: Pinterest
 | Фото: Pinterest
 | Фото: Pinterest
 | Фото: Pinterest
 | Фото: Pinterest

Тренд 2024 року – кухні з іржостійкої сталі

Фото: Pinterest

Тренд 2024 року – кухні з іржостійкої сталі

Фото: Pinterest

Тренд 2024 року – кухні з іржостійкої сталі

Фото: Pinterest

Тренд 2024 року – кухні з іржостійкої сталі

Фото: Pinterest

Тренд 2024 року – кухні з іржостійкої сталі

Фото: Pinterest

Які переваги кухонь з іржостійкої сталі


  • Довговічність.

Один із провідних дизайнерів Ніко Расідес наголосив, що у дизайні кухні функціональність рівносильна естетиці, тому використання меблів та обладнання з іржостійкої сталі може бути ідеальним варіантом на багато років.

"Це поєднання візуальної привабливості з практичністю", – додав він.

Тобто, однією з ключових переваг кухонь з іржостійкої сталі є їхня довговічність. За словами експертів, поверхні з іржостійкої сталі мають високою міцністю і не зношуються, що робить їх ідеальними для використання в комерційних приміщеннях та ресторанах. Вони стійкі до плям, розливів та високих температур.

  • Легкість у догляді та дезінфекції.

Крім того, поверхні з іржостійкої сталі не є пористими, тому залишки їжі, рідини, бактерії та інші забруднення легко видаляються, не проникаючи у матеріал. Це робить їх легкими у догляді та дезінфекції, відмінною альтернативою порівняно з деревиною або природним каменем.

  • Екологічність.

З екологічної точки зору кухні з іржостійкої сталі також мають свої переваги. Іржостійка сталь не завдає шкоди навколишньому середовищу та може бути перероблена, що робить її привабливою для тих, хто дбає про нашу планету.

Недоліки кухні з іржостійкої сталі


Звісно, іржостійка сталь не є бездоганною. На цьому матеріалі дуже сильно видні сліди пальців та плями, що може виглядати менш привабливою, а також на поверхні такої кухні можуть залишатися подряпини. Однак ці невеликі недоліки, безумовно, не протистоять численним перевагам, що пропонує цей інноваційний матеріал для кухонь.

Який ще тренд у дизайні кухні з'явиться у 2024 році


Редакція сайту Pro Гроші дізналася в дизайнерки інтер'єрів Ангеліни Скуратової про антитренди в ремонті на 2024 рік. І вона розповіла, що у наступному році все частіше будуть з'являтися інтер'єри кухонь без верхніх навісних шаф. Оскільки це вже буде не актуальним.

"Рішення не для всіх, але зараз стає все більше актуальна кухня без верхніх навісних шаф", – розповіла дизайнерка.

Крім того, Скуратова вказала на важливість того, щоб ремонт відображав стиль і особливості людей, які проживають у квартирі або будинку. Це пов'язано з основною тенденцією наступного року – прагнення до унікальності та природності у дизайні інтер'єру.

Раніше ми робили огляд найдешевших та найдорожчих шпалер. Також ми повідомляли, як уникнути непередбачених витрат у процесі ремонту квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.