Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Комфорт та функціональність: як обрати місце для установки мийки на кухні

Насправді варіантів можна придумати чимало, але варто памʼятати, що саме вони допоможуть вам заощадити на витратах та зекономить час

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Є ідеальні місця для мийки

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час ремонту досить важливо не лише гарно, але і правильно розставити усі меблі, а особливо на кухні. Все для того, аби після цього вони стали функціональними. Ключовим питанням у багатьох людей залишається мийка. Адже не всі знають, де краще її розмістити. Зокрема, експерти пропонують цікавий варіант облаштування мийки під вікном, якщо воно у вас є.

Про це пише Homes & Gardens.

Місце для кухонної мийки

Якщо вам пощастило мати кухню з вікном, яке виходить на гарний краєвид, то у вашому випадку варто задуматися про центрування раковини. Тобто, розташуйте її під вікном. Так ви зможете насолоджуватися природою, навіть перебуваючи всередині.

Загалом не існує жорстких правил, які б стверджували, що кухонна мийка повинна стояти там, а не десь інакше. Однак у цьому питання важливо подбати про свою зручність. Найважливішими "робочими" зонами вашої кухні будуть ті, де стоятиме:

  • духовка;

  • варильна поверхня;

  • мийка;

  • холодильник;

  • робоча поверхня.

Отже, важливо організувати легкий доступ до кожної з них та близькість одної зони до іншої. Це має вирішальне значення як для ефективності, так і для безпеки.

Також ще одна ідея – розташувати кухонну мийку біля посудомийної машини. Мало людей замислюються про таке розміщення, але це дуже зручно. Завдяки цьому вам простіше буде завантажувати посудомийну машину.

Насправді варіантів можна придумати чимало, але найкраще рішення – поставити раковину в тому місці, де вже була облаштована сантехніка. Це допоможе заощадити на витратах та зекономить час.

Як "освіжити" ремонт у квартирі

Раніше ми вже розповідали, що це цілком реально. Для цього вам лише варто дотримуватися кількох порад.

Сховайте телевізор

Чорний екран телевізора зовсім не прикрашає інтер'єр. Тому зараз здебільшого дизайнери рекомендують ховати його в ніші чи шафі. Також останнім часом у вітальнях все активніше використовують декоративну панель, яка закриває екран.

Сміливо використовуйте яскраві кольори

Це один із найважливіших сучасних трендів. Незвичайний колір, наприклад червоний, зробить інтер'єр більш цікавим та сучасним. Є поширена думка про те, що візуально розширити простір можуть лише світлі фарби. Однак це не так, адже яскраві відтінки теж вдало працюють із простором. Головне – врахувати не лише колір, але й кількість світла у приміщенні.

Більше порад ви можете знайти тут.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чи реально створити затишну вітальню у маленькій квартирі. Також ми писали, скільки доведеться викласти за дизайн-проєкт квартири.

Ще ми повідомляли про комфортне smart-життя і розповідали, як використати "розумні" технології для покращення житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.