Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Нелегкий вибір для українців – скільки коштують найдешевші та найдорожчі шпалери (фото)

Зверніть увагу, що вибір шпалер для ремонту може бути залежний від декількох факторів про які точно не варто забувати

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Шпалери можуть обійтися українцям досить дорого

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час ремонту варто купити чимало необхідного. Одне з них – шпалери, яких зараз дуже багато на ринку і вибір тоді стає зробити не так просто. Ба більше, іноді це покриття може коштувати навіть досить дорого.

Редакція сайту Pro Гроші перевірила у скільки українцям обійдуться найдорожчі та найдешевші шпалери.

Ціни для порівняння ми взяли на сайті магазину "Епіцентр". Насправді там є чималий вибір шпалер для тих українців, які захотіли зробити ремонт. Наприклад, найдешевший рулон ви можете тут знайти за 51 гривню. Його назва "Континент Ойка Блакитний", ширина – 0,53, а довжина – 10,05.

Фото: Pro Гроші

У характеристиці написано, що ці шпалери екологічно чисті, виготовлені з паперу і фарб європейського виробництва, а також покриті вологостійким лаком.

А от за найдорожчі шпалери в даному магазині ви заплатите 4 083 гривні. Це вінілові шпалери Zambaiti Parati, ширина – 1,06, а довжина – 10,05. У магазині запевняють, що вони користуються особливою популярністю.

Дане покриття може зімітувати:

  • цеглу;
  • бетон;
  • природний камінь.

Фото: Pro Гроші

Однак зверніть увагу, що вибір шпалер для ремонту може бути залежний від декількох факторів, включаючи ваш бюджет, стиль та вимоги до якості. На що треба звернути увагу:

  • бюджет: якщо він у вас обмежений, то бюджетні варіанти шпалер можуть бути привабливими. Вони можуть мати прийнятну якість та вигляд, але можуть бути менш витривалими у порівнянні з дорожніми аналогами;
  • якість: дорогі шпалери зазвичай мають кращу якість матеріалу, вони можуть бути більш стійкими до впливу світла та зносу. Вони також можуть мати більше варіантів дизайну та більшу різноманітність текстур та візерунків;
  • тривалість: дорогі шпалери зазвичай мають тривалішу гарантію та можуть зберігати свій вигляд протягом більш тривалого часу порівняно з бюджетними аналогами;
  • стиль і дизайн: обирайте шпалери, які відповідають вашому стилю та інтер'єру. Деякі дорогі шпалери можуть мати унікальні візерунки або фактури, які можуть стати відмінним акцентом у приміщенні;
  • розмір приміщення: якщо ви плануєте великий ремонт у великому приміщенні, можливо, варто розглянути бюджетніші варіанти, оскільки це може значно зменшити витрати.

Досить важливо у цій справі дійсно знайти баланс між ціною, якістю та власними вимогами до дизайну та тривалості покриття. І лише після цього вам вдасться зробити хороший ремонт.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чи реально створити затишну вітальню у маленькій квартирі. Також ми писали, скільки доведеться викласти за дизайн-проєкт квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.