Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Правила 70/30 в дизайні: як легко створити гармонію в інтер'єрі

Дизайнери запевняють, що саме це правило допоможе вам вдало поєднати різні стилі в одній кімнаті

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть оновити свій дизайн самостійно

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Здебільшого українці, коли починають займатися планування дизайну будь-якої кімнати, то не знають, з чого почати. Однак експерти запевняють, що на такий випадок треба користуватися принципом поділу 70/30. Мало хто про нього знає, однак саме він буде найдієвішим у цьому випадку.

Про це пише Homes & Gardens.

За словами експертів, правило 70/30 допоможе вдало поєднати різні стилі в одній кімнаті. Ба більше, це вдасться зробити навіть в певних пропорціях. Дизайнери дуже часто використовують його, щоб створити ідеально збалансовану схему.

Що означає поділ 70/30 в дизайні інтер'єру

Для початку розділіть кімнату на дві частини, відповідно до співвідношення 70:30. Вже після цього оформіть більшу частину, що складає 70% простору, у головному стилі. А вже решту 30% можна декорувати іншим стилем або навіть стилями. У такий спосіб вам вдасться створити стильний дизайн, а ваша кімната буде виглядати цікаво та гармонійно.

"Ваш дім має бути відображенням вас і вашої особистості, тому правило розподілу 70/30 ідеальне, оскільки воно означає, що ви можете додати в інтер'єр все, що любите. Цей образ не має обмежень: якщо ви надихнулися певним кольором чи текстурою зі сторінок журналу, чи подорожей по світу, використовуйте це як відправну точку", – пояснили дизайнери.

У приклад можна взяти дизайн, який створив британський дизанер Сімс Хілдіч. Завдяки такому правилу він поєднав в одній кімнаті традиційний сільський шик із сучасним стилем. Тобто, 70% дизайну кімнати він оформив саме у сільському стилі. Там були:

  • квіткові штори;

  • точений стіл;

  • піаніно;

  • великий пуфик.

Фото: homesandgardens

А от в інші 30% кімнати він додав сучасні деталі, а саме:

  • чорне кругле дзеркало;

  • латунні бічні столики.

Експерти додають, що це правило розподілу стосується не лише стилів дизайну.

Чи можна виправити помилки робочих в ремонті самостійно

Раніше ми вже пояснювали, що коли ви приймаєте роботу після ремонту, то варто звернути увагу на кілька ознак, про які більшість людей чомусь забувають. Що варто перевірити:

  • стіни. Починати варто саме з них. Слідкуйте, аби поверхня була рівною, без тріщини та вибоїни. Також притуліть до стіни будівельний рівень, аби перевірити вертикальну площину. Після цього переконайтеся, що між рівнем та стіною немає просвітів;

  • двері. Вони повинні бути рівними, без подряпин, вибоїн та щільно закриватись. Якщо під час перевірки ви помітили певні недоліки, то пред'явіть претензії ремонтникам та попросіть усунути проблему.

Про інші критерії на які варто звернути увагу вже читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.