Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Більше не почуєте себе двічі: як позбутися відлуння в будинку

Нью-йоркський дизайнер інтер'єру ділиться простими способами того, як позбавитися від даної проблеми

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці самостійно можуть подолати відлуння в квартирі

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Майже всі українці хочуть, аби у квартирі було комфортно та спокійно. Однак іноді цьому може завадити сильне відлуння, адже воно може досить сильно дратувати. Ба більше, це не лише відвертає увагу у важливі моменти, але й іноді може створювати відчуття дискомфорту.

Про це пише Homes & Gardens.

Кількашаровий декор на стінах та підлозі

Більшість дизайнерів рекомендує робити багатошаровість у дизайні інтер'єру. Однак вона важлива не тільки для того, щоб зробити простір збалансованим, адже це також допомагає зменшити відлуння у вашому помешканні.

Також для початку ви ще можете спробувати покласти килими на підлогу або навіть використовувати їх як гобелени на стінах. Також схожим чином ви можете використати на стіни певні твори мистецтва, але які не мають скла. Наприклад, це можуть бути полотна.

Щільні штори

Якщо вони будуть на вікнах, то не лише допоможуть зберегти тепло взимку, але й зменшать допоможуть зменшити шумове післязвучання.

"Мета полягає в тому, щоб мати довгі штори, які будуть від самої стелі й до підлоги. Відстань між підлогою і завісами може бути максимум один сантиметр. Вони мають бути щільні, навіть двошарові", – радять експерти.

М'які меблі

Як не дивно, але саме диван, крісло чи інші мʼякі меблі допоможуть вам зменшити відлуння в домі. Ба більше, це можуть бути будь-які сидіння, які обтягнуті плюшевою тканиною, запевняє нью-йоркський дизайнер інтер'єру Артем Кроповінський.

Також важливо, що м'які меблі мають стояти так, щоб між ними не було багато порожніх місць, адже вони не повинні обтяжувати простір та обмежувати рух кімнатою.

Великі кімнатні рослини

Це ще один лайфхак для людей, які мають сильне відлуння вдома, адже кімнатні рослини створюють чудові шумові бар'єри. Ба більше, чим їх більше, тим менше буде проблем. Тому варто подумати про використання кімнатних рослин і дерев, щоб заповнити незручні кути.

Чи можна виправити помилки робочих в ремонті самостійно

Раніше ми вже пояснювали, що коли ви приймаєте роботу після ремонту, то варто звернути увагу на кілька ознак, про які більшість людей чомусь забувають. Що варто перевірити:

  • стіни;

  • двері.

  • шпалери, адже важливо, що вони не повинні мати розходження між собою. Тому приділіть увагу їхньому малюнку. Він повинен продовжувати малюнок на сусідніх шпалерах;

  • підлога.

Про інші критерії, на які варто звернути увагу, читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.