Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Дизайнери розкрили карти – який тренд в інтерʼєрі знову завоює серця мільйонів

За словами дизайнерів, така плитка є чудовим прикладом позачасової естетики, яка ніколи не зникає

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть оновити свої приміщення

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Чимало трендів, які кілька років тому були досить популярні, знову повертаються в моду. Так сталося й з відомим трендом на плитку, адже дизайнери кажуть, що вона заполонить всі будинки у 2024 році, а ще ця деталь додасть справжньої родзинки на кухні чи у ванній.

Про це пише Homes & Gardens.

Плитка тераццо знову стає популярною

Для тих, хто колись не застав цей тренд варто пояснити, що це класична італійська плитка нерівної форми з цятками земляно-блакитного, коричневого, червоного кольорів. Всі вони знаходяться на тлі відтінку білої яєчної шкаралупи.

Така плитка була досить популярною кілька років тому. А через те, що її почали всі масово викоритовувати, то вона стала антитрендом. Однак тепер тераццо знову набирає попиту. А от дизайнери вважають, що така плитка взагалі ніколи не виходила з моди. Вони додають, що наразі це шанований і досить стійкий стиль, а особливо в Європі. Ванні кімнати з тераццо, можливо, трохи зникли на кілька років, але загалом це вже можна вважати класикою.

"Я працювала над кількома історичними проєктами з реконструкції, де всі підлоги тераццо реставрували, оскільки власник вважав, що їх треба було зберегти. Ця плитка додає інтересу будь-якому простору. Воно доступне в різних колірних комбінаціях і візерунках, тобто підходить чи не до всіх дизайнів", – розповідає дизайнерка інтер'єру Емі Янгблад.

З цією думкою погоджується і дизайнер інтер'єрів Кеті Кертіс, адже вона запевняє, що тераццо – це поєднання стійкості з візуальним шармом. Така плитка є чудовим прикладом позачасової естетики, яка ніколи не зникає, каже жінка.

Як правильно вкладати плитку вдома

Є кілька порад для правильності цього процесу:

  • Підготовка поверхні. Важливо, щоб поверхня, на яку буде вкладатися плитка, була чистою, рівною та сухою. Переконайтеся, що підготовка підлоги або стіни відповідає вимогам для плитки.

  • Вибір правильного клею. Залежно від типу плитки (керамічна, кам'яна, скляна тощо), виберіть клей, який підходить для конкретного типу поверхні та плитки.

  • Використання правильних інструментів. Купіть: шпатель для нанесення клею, рівень, маркер для позначення місць вирізання плитки, кийок для різання плитки тощо.

  • Правильне викладання. Почніть з центру кімнати й працюйте поступово до стін. Ретельно нанесіть клей на поверхню та натисніть плитку, щоб вона міцно прилягала. Використовуйте хрестоподібний спосіб укладання для отримання рівних швів.

  • Закріплення плитки. Після вкладання плитки залиште її на кілька годин або згідно з інструкціями виробника для висихання. Потім заповніть шви між плитками спеціальною змішуваною шпаклівкою та очистіть надлишки.

  • Завершення роботи. Після того, як шви висохнуть, обробіть плитку захисними засобами, які збережуть її вигляд та захистять від вологи або бруду.

Важливо дотримуватися інструкцій та виконувати всі рекомендації виробника плитки та матеріалів, які ви використовуєте.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.