Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Дизайнерські лайфхаки: чи повинні збігатися кольори шаф і стін у вашому будинку

Іноді лише завдяки кольорам ви можете створити свій індивідуальний та стильний дизайн

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Дизайнери дали кілька порад стосовно кольорів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Здебільшого, коли роблять ремонт, то обираю колір стін та шаф, який збігається або добре поєднується. Проте вони також можуть контрастувати. І такий варіант, за думкою експертів, теж має багато переваг.

Про це пише Homes & Gardens.

Переваги того, що шафи мають колір стін

Варто розуміти, що використання одного кольору може бути дуже корисним для маленьких спалень.

"Поєднання з нейтральними відтінками ніжно-сірого або теплого бежевого – гарна ідея, щоб створити ілюзію більшого простору", – каже дизайнер інтер'єру Артем Кроповінський.

Також це чудовий спосіб створити в кімнаті спокійну атмосферу.

"Відповідність кольору вашої шафи до кольору стін може створити гармонійний і цілісний вигляд у вашій спальні", – каже дизайнерка інтер'єру Еллісон Монтгомері.

Також однакові кольори стін та шаф можуть бути гарним вибором для мінімалістської спальні.

"Поєднання цих двох елементів може бути частиною створення спокійного, вільного від безладу середовища, яке є символом мінімалізму", – каже керівник відділу інтер'єрів Homes & Gardens Гебе Хаттон.

Переваги того, що шафи темніші за стіни

Експерт Артем Кроповінський надає перевагу все-таки варіанту з різними відтінками.

"Найкращим варіантом для кімнати буде використання шаф контрастних кольорів, які розмежовують окремі ділянки простору, особливо якщо кімната велика. Подумайте про використання темно-синіх шаф на тлі блідо-жовтої стіни", – радить дизайнер.

Також зверніть увагу, що саме контраст може внести енергію в дизайн кімнати.

"Якщо ви віддаєте перевагу більш динамічному та привабливому простору, контрастні кольори можуть допомогти досягти цього", – каже дизайнерка Ілія Мундут.

А ще, якщо поєднати світлі та темні кольори, то ви можете створити свій індивідуальний та стильний дизайн.

Який ремонт ви отримаєте за 3 000 доларів

Раніше ми вже розповідали про те, що взагалі на ціну впливає багато факторів. Також не варто забувати й про роботу майстрів.

"За 3 тисячі доларів вам змінять всю сантехніку. Буде підвісний унітаз, нова ванна, зміщувачі, плитка. І все це недороге буде, але естетично гарне. Якщо буде демонтаж, то за нього доведеться заплатити ще 5 тисяч гривень. Адже треба буде збити плитку, а також не варто забувати про вивіз сміття", – зазначає дизайнерка Олександра Івасюк.

Та памʼятайте, якщо ви хочете, аби ремонт був по останнім канонам моди, то варто розраховувати на ще більшу вартість ніж 3 000 доларів. Якщо вас зацікавила ця тема, то більше цікавого читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми розповідали, як під час війни зекономити на ремонті та уникнути грубих помилок. Також ми писали, скільки коштує дизайн-проєкт квартири в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.