Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Інноваційність у дизайні: як створити стильну кухню без панелей

Експерти запевняють, що сьогодні декоративні панелі взагалі не потрібні на кухнях, але це не означає, що вони повністю зникли

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Наразі є революційні способи обробки даної зони

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У більшості випадків на домашніх кухнях завжди є задня панель біля поверхні, де ви готуєте, яка призначена для того, щоб захистити поверхні від різноманітних бризок та плям під час самого процесу. Проте дизайнери запевняють, що сьогодні є безліч варіантів таких панелей.

Про це пише Homes & Gardens.

Експерти запевняють, що сьогодні декоративні панелі взагалі не потрібні на кухнях. Але це не означає, що вони повністю зникли. Їх просто капітально оновили. За словами дизайнерів, існує багато естетично красивих способів "захистити" стіни й поверхні й для цього не треба обмежуватися звичним покриттям.

Використайте спеціальну фарбу

Наприклад, інший колір чи тип покриття є чудовою альтернативою традиційній задні панелі. Також сьогодні є безліч спеціальних покриттів, які можна з легкістю мити, а тому це буде не лише красиво, але й практично.

"Існують альтернативи звичайній сталевій, скляній чи кахельній панелі. Для мінімалістського вигляду найпростішим рішенням є пофарбувати смужку або панель фарбою, що миється, за стільницею та плитою", – каже британський дизайнер Мерлін Райт.

Оберіть варіант лакованої цегляної стіни

Дійсно, задні панелі ще не виходять з моди, однак є революційні способи обробки цієї зони. Наприклад, якщо ви просто облицюєте кахлем плиту покажу, то це може виглядати досить старим і недоречним варіантом, якщо ви намагаєтеся зробити сучасну кухню.

"Я б уникала занадто великої кількості маленьких блискучих плиток, які є модними, а обрала б щось нейтральне й позачасове. Наприклад, можна залишити стіну необробленою і покрити її матовим лаком, який змивається", – порадила дизайнерка Гелен Паркер.

Обклейте робочу зону шпалерами

Не всі обклеюють робочу зону за плитою звичайними шпалерами, а дарма. Адже за словами дизайнерів, це досить універсальний, простий та гарний варіант. Однак лише за умовою, що ви покриєте все це прозорим лаком. Найкращим варіантом буде використовувати шпалери в брудних кутках, адже потім їх можна буде просто витерти звичайною вологою ганчіркою чи серветкою.

З чого почати ремонт на кухні

Раніше ми вже писали про те, що під час ремонту в цій кімнаті важливо спланувати кожен крок заздалегідь. Наприклад, почніть з планування та дизайну:

  • визначте бюджет;

  • виберіть стиль;

  • колірну схему;

  • сплануйте розміщення меблів та техніки.

Після цього перейдіть до наступних кроків:

  • демонтаж старих покриттів, меблів, техніки або інших елементів, які потрібно замінити чи оновити;

  • перевірте і відремонтуйте електрику та сантехніку, встановіть нові при потребі;

  • підготуйте стіни, підлоги та стелі перед фарбуванням, встановлення плитки або іншими матеріалами.

Це лише частина необхідного. Про інші кроки, які необхідні під час ремонту кухні, читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.