Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Модною квартира вже не буде – топ антитрендів в дизайні інтер'єру на 2024 рік

Оновлення квартири часто стає викликом для власників, а особливо, якщо організовувати його та створювати дизайн самостійно

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Важливо зробити сучасний ремонт

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Роблячи ремонт важливо перевіряти тренди в дизайні інтерʼєру, адже мода ніколи не стоїть на місці. Те, що колись було популярним рішенням, сьогодні може очолювати список антитрендів.

Про це пише manhattan-up.

Глянцеві, блискучі поверхні

Колись це було досить модно, адже глянець надавав дизайну сучасності. Однак сьогодні краще цього не робити, адже сучасності це щось схоже на те саме, що повішати килим на стіні. Уникайте:

  • глянцевої плитки;

  • лакованих фасадів на кухні;

  • хромованої техніки.

Трендові дизайни створюються з використанням природних матових кольорів, адже тоді вдається досягти теплу атмосферу та затишок.

Килимки з високим ворсом

Це не стильно та непрактично, адже:

  • за ними складно доглядати;

  • важко чистити навіть порохотягом;

  • меблі на них можуть гойдатися.

Потім ви помітите, що ворс затирається і килим втрачає естетичний вигляд. Тому зараз надайте перевагу килимам з низьким ворсом, адже вони стильніші та простіші в догляді. Також у них набагато більше варіантів дизайну та кольорів, що може доповнити будь-яку кімнату.

Неприродні відтінки для стін

Антитрендові відтінки для стін ті, які дуже темні, мають гіпернасичені кольори, виходять за межі звичайних палітр. Наприклад:

  • темний синій;

  • насичена фуксія;

  • яскравий жовто-зелений.

Щоб залишатися в тренді, то краще надавати перевагу природним та спокійним кольорам. Наприклад:

  • теракотовий;

  • ніжно-зелений;

  • синій;

  • відтінки бежевого.

Вони будуть доречними та створять заспокійливу атмосферу.

Використання лише гладких, простих поверхонь

Надмірний мінімалізм теж не завжди добре, адже меблі з деталізованими елементами або текстурами можуть стати родзинкою інтер’єру. А, наприклад, рельєфні поверхні на стінах можуть навіть зробити вашу кімнату досить незвичною.

Багато відкритих поличок на кухні

Декілька років поспіль відкриті місця для зберігання на кухні були хітом. Там виставляли посуд та певний декор. Однак дизайнери запевняють, що сьогодні це непрактично. Якщо ви часто готуєте, то на поличках осідатиме не лише пил, а й жир, що потім буває просто нереально відмити. Тому шафи краще взагалі закрити.

Глянцева натяжна стеля та пластикові карнизи

Колись це було досить популярно, однак зараз ви лише зіпсуєте зовнішній вигляд своєї кімнати та зробите його дешевим. Якщо вже й використовувати натяжну стелю, то краще білу матова з прихованим карнизом замість пластикового. Також у сучасному дизайні відходять від стельових плінтусів, а замість цього обирають профіль тіньового шва.

Люстра по центру

Це теж стало антитрендом, адже краще сьогодні обрати зоноване чи фонове освітлення та освітленням на стінах. Воно повинно бути регульованим і функціональним. Акцентні світильники у модерному дизайні можна використовувати, але розташовуючи їх зонально. Завдяки цьому освітлення в кімнаті буде виглядати мінімалістично, а вам у кімнаті буде досить комфортно.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.