Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Найкращі породи дерев для ліжок: як зробити правильний вибір для спокійного сну

Обираючи дерев'яне ліжко, необхідне розглянути не лише його зовнішній вигляд, але й породу дерева

Фото: TABURETKA.UA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

До вибору дерев'яного ліжка варто поставитися відповідально

Фото: TABURETKA.UA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Дерев'яні ліжка вважаються символом комфорту та елегантності в інтер'єрі спальні. При виборі ліжка із дерева важливо враховувати не лише естетичні аспекти, але і якість матеріалу.

У цій статті сайт Pro Гроші пропонує разом з TABURETKA.UA розглянути переваги дерев'яних ліжок, особливості різних порід дерев та на що звертати увагу при виборі дерев’яного ліжка.

Чому варто купити дерев'яне ліжко


Вибір ліжка з дерева має свої обґрунтовані переваги. По-перше, дерево – це природний матеріал, який надає спальні неповторний, теплий вигляд. Дерев'яні ліжка характерні довговічністю та стійкістю, що робить їх чудовим вибором для довготривалого використання.

Крім того, дерев'яні ліжка володіють екологічними перевагами, оскільки при їх виробництві використовується природний матеріал, який є відновлюваним ресурсом. Вибір дерев'яного ліжка – це екологічно свідомий крок, спрямований на збереження природних ресурсів.

Масив дерева – головний критерій вибору


При виборі дерев'яного ліжка ключовим фактором є порода дерева, з якого воно виготовлене. Загалом, за типом деревини ліжка поділяються на 2 типи – масив та щит. Масив складається із довгих горизонтальних планок. Його легко визначити, дивлячись на текстуру ліжка. Щит – матеріал квадратної або прямокутної форми, що має вищу цінність. Між собою його елементи з’єднані по довжині та ширині. Саме завдяки цьому забезпечується його міцність.

Фото: TABURETKA.UA

Сорт дерева та його особливості


Дубові ліжка відзначаються великою міцністю та тривалістю використання. Дуб –тверда порода, яка витримує великі навантаження. Не деформується, не цікавий комахам та відмінно піддається реставрації. Це робить дубові ліжка відмінним вибором для тих, хто шукає довговічність та стійкість.

Букові ліжка мають елегантний вигляд та високу міцність. Букове дерево є м'якшим порівняно з дубом і більш бюджетним. Такі ліжка представлені в широкому асортименті кольорів, мають хороші показники міцності та практичні у використанні.

Фото: TABURETKA.UA

Ясен – легка порода, яка має привабливий світлий колір та хорошу стійкість до вологості. Ясенові ліжка ідеально підходять для тих, хто цінує натуральність та легкість.

Кленові ліжка вражають текстурою, що імітує цінні породи. Клен надає меблям особливий, вишуканий вигляд. Ліжка з клена часто обирають ті, хто шукає ексклюзивний дизайн у своїй спальні.

Фото: TABURETKA.UA

Липові ліжка вирізняються легкістю та привабливим виглядом. Липа – м'яка та світла порода. Такі ліжка ваблять погляд світлими кремовими або білими відтінками та дарують естетичну насолоду. Вологостійкість, міцність та довговічність – головні характеристики ліжка з липи.

Соснові ліжка володіють природним ароматом та наявністю фітонцидів, що знищують бактерії та підвищують імунітет. Сосна – легка та доступна порода, яка прекрасно підійде для створення атмосфери затишку у спальні. Ліжка із сосни – це практичний та естетичний вибір.

Фото: TABURETKA.UA

Обираючи дерев'яне ліжко, слід розглянути не лише його зовнішній вигляд, але і породу дерева. Кожна порода має унікальні особливості, які знайдуть своїх поціновувачів.

Купуючи дерев'яне ліжко, ви не лише інвестуєте у свій комфорт, але й робите вклад у збереження природи, обираючи екологічно чистий та відновлювальний матеріал.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.