Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Найпоширеніші проблеми у ремонті "хрущовок": що варто знати перед початком робіт

Такі квартири сьогодні досить доступні, адже в них низька вартість через високі темпи будівництва та використанням дешевих матеріалів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Такі будинки можуть мати приховані проблеми

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

На українському ринку нерухомості ще досить багато старих будинків. Йдеться саме про "сталінки", "хрущовки" тощо. Та навіть сьогодні люди продовжують купувати квартиру в старих приміщеннях, адже їх підкуповує саме ціна. Однак варто памʼятати, що після того, як ви заїхали в таке житло, воно потребує ремонту. А під час цього процесу у "хрущовках" ви можете зіткнутися з чималими проблемами.

Про це розповідають експерти компанії "Реммо".

Погана шумоізоляція та теплоізоляція

Дійсно такі квартири досить доступні, адже в них низька вартість через високі темпи будівництва та використанням дешевих матеріалів. Однак саме це і позначається потім на якості квартир. Одна з головних складнощів, з якими стикаються власники такого житла – низька тепло- і шумоізоляція. Проблеми виникають з кількох причин:

  • в будинках цього періоду споруди покрівля, що не вентилюється, яка погано тримає тепло;

  • у стиках плит згодом з’являються щілини;

  • тонкі перегородки між квартирами та кімнатами.

Зношені водопровідні мережі

Якщо ви придбали квартиру у "хрущовці", то там краще одразу замінити водопровідні труби. Чавунні стояки, які встановлені при будівництві будинку, з часом сильно зношуються. Саме тому часто ви можете помітити протікання та неприємний запах, а також цвіль.

Щоб позбавитися цих проблем, то чавунні труби краще замінити на пластикові. Вони більш легкі та довговічні. Вони витримують високу температуру, стійкі до хімічних дій.

Алюмінієва електропроводка

Під час капітального ремонту краще одразу замінити електропроводку від щитка по всій квартирі. Стандартно у будинках хрущовської епохи встановлювалася алюмінієва проводка. Однак такі дроти краще міняти на мідні.

Мідна проводка, на відміну від алюмінієвої:

  • здатна витримувати вищу напругу;

  • менше нагрівається;

  • не ламається під час монтажу;

  • при однаковому питому опорі мідний кабель тонший, ніж алюмінієвий.

У більшості випадків старі будинки мають сильно зношену проводку. Це може призвести до замикання та спалаху. У середньому термін служби алюмінієвого дроту становить 25 років, а вже після цього її обов’язково слід замінити.

Різний рівень підлоги

Проблему можна вирішити у різний спосіб.

  • Повністю демонтувати старе покриття та постелити нове в один рівень.

  • Для усунення перепадів заввишки 2-3 сантиметри можна використовувати накладки із пробки.

  • Для скріплення між собою двох різних покриттів для підлоги й згладжування переходів можна використовувати Т-подібні молдинги. Цей варіант підходить, якщо різниця не перевищує 9 мм.

  • Щоб приховати велику різницю (3-6 см), можна встановити заглушки зі скосом.

Коли ви усунете перепад висот між кімнатами, то зможете зробити свій інтерʼєр більш сучасним.

Раніше ми розповідали, як боротися з голосними сусідами та що загрожує за надмірний шум. Також ми писали, як зміниться ринок нерухомості в Україні через 5 років.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.