Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Невиграшні акценти: кольори рушників, які зіпсують естетику ванної кімнати

Деякі кольори рушників люди вважають, вічно трендовим, однак дизайнери запевняють, що це не так

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Важливо правильно обрати кольори для кімнати

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ванна кімната – це саме те місце, де ви можете побути наодинці з собою, розслабитися, заспокоїтися та привести себе до ладу. Однак одна необачна помилка в дизайні може все зіпсувати. Адже навіть найменші деталі, наприклад, рушники, можу змінити повністю всю атмосферу у даній кімнаті.

Про це пише Homes & Gardens.

Яскраво-білі

Чомусь саме цей колір рушників вважають вічно трендовим. Однак насправді це не так, адже він не потрапив навіть до топу списку, коли дизайнери вибирали свої улюблені кольори рушників цього року. Все це через два критерії.

По-перше, досить важко залишити такі рушники завжди чисто-білими. У більшості випадків вони залишаються з плямами або навіть стають сірого кольору після прання. По-друге, в деяких людей білі рушники асоціюються не з комфортом, а зі стерильною атмосферою, а якщо точніше – з лікарнею. Саме це фактор може знищити вашу заспокійливу атмосферу у даній кімнаті.

Жовті

Також іноді люди полюбляють такі яскраві деталі у своїй ванній кімнаті. Однак, якщо ви не хочете створити барвистий дизайн, який допомагатиме вам прокинутися вранці, тоді краще прибрати цей колір взагалі.

Важливо памʼятати, що жовтий заряджає енергією. Це відбувається навіть якщо його додати в пастель. Саме тому краще цей колір залишити для ексцентричної дамської кімнати, а не використовувати його для основної ванної кімнати, адже там хочуть навпаки розслабитися.

Яскраво-червоні

Стосовно цього кольору важливо памʼятати, що червоний може негативно на вас впливати. Адже психологи запевняють, що це один з найстресовіших кольорів. Звідси стає зрозумілим, що розслабитися у ванній кімнаті він вам точно не допоможе. Саме тому краще взагалі уникати цього кольору.

Як основний колір, червоний сильно асоціюється з такими речами, як:

  • комікси;

  • дитячі іграшки;

  • сучасне мистецтво.

Якщо ж ви хочете досягти у кімнаті заспокійливої атмосфери, то краще забути про червоні рушники. Адже навіть у нейтральній ванній кімнаті такий акцент може обтяжити простір. Ба більше, даний колір відверне увагу від інших цікавіших речей і елементів.

Якщо ж ви хочете дійсно заспокійливу атмосферу, то краще яскраво-червоний колір замінити на інші відтінки, наприклад, приглушені рожеві.

Які кольори мають дорогий вигляд в інтер'єрі

Раніше ми вже розповідали про те, що зробити вашу квартиру "дорогою" на вигляд допоможуть не лише предмети розкоші. Ви можете виправити ситуацію навіть за допомогою кольорів. Наприклад, можна звернути увагу на відтінок земляний зелений.

Цей колір допоможе вам розслабитися та навіть відчути єднання з природою. Досить часто такий колір використовують навіть у бібліотеках, адже він чудово поєднується з деревом, а ще стимулює концентрацію та мислення.

Саме тому тканини, шпалери, покриття підлоги та меблі такого земляного зеленого відтінку допоможуть вам якісно оновити ваше помешкання. Про інші кольори ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав про десять предметів інтер'єру, які потрібно викинути вже зараз. Також ми повідомляли, що купувати квартиру не на часі та розповідали, що співзасновник Monobank Гороховський підказав рішення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.