Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Повернення з минулого: який стиль кухонь буде в тренді у 2024 році

Сьогодні на кухні повертається стиль, про який вже більшість людей навіть забули, однак він чудово поєднується з деталями

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У тренді новий дизайн кухні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Стиль певних кімнат не може залишатися в тренді постійно, а тому вони оновлюються кожного року. Отже, якщо ви надумали робити ремонт у кухні, то памʼятайте, що у 2024-му найпопулярнішим зі стилів для дизайну цього приміщення буде сучасний сільський і він вже набирає популярності.

Про це пише Homes & Gardens.

Загалом стіни в кухні обробляють по-різному. Але якщо ви хочете створити акцент, то дизайнери радять використовувати плитку. Якщо ви не хочете це робити по всьому приміщенню, то можна її використати хоча б на задній панелі. Зверніть увагу, що трендом 2024-го року стане не просто плитка, а саме візерункова.

Славнозвісна делфтська плитка знову в тренді

У 17 та на початку 18 століття дуже популярними були вироби Delftware – це загальна назва керамічних виробів голландського міста Делфт. Однак зараз тренд на делфтські візерунки знову повертається, а тому ви сміло можете купувати таку плитку.

Для тих, хто не знає, то це синьо-білі малюнки з деталями повсякденного життя з минулого. Наприклад, там може бути:

  • корабельні вітрила;

  • квіткові виставки;

  • міфологічні істоти;

  • коні;

  • екіпажі.

І це лише кілька прикладів візерунків, які можна часто побачити на такій плитці. Якщо ви вирішили її використовувати, то дизайнери радять її поєднувати з витонченими деталями сучасних сільських кухонь. Якщо ви шукаєте спосіб додати естетики кухні, плитка Delft – це тренд, який варто розглянути просто зараз.

"Делфтська плитка – це легендарна красива блакитно-біла плитка, яку виготовляють у місті Делфт у Нідерландах з 1653 року. У Європі їх часто бачать на кухні чи використовують для обробки камінів", – поділилася канадська дизайнерка Амі Маккей.

Скільки часу займає ремонт на кухні

Варто розуміти, що на цей процес впливає ряд факторів. Наприклад:

  • обсяг робіт. Якщо ви плануєте лише косметичний ремонт (фарбування стін, заміна плитки тощо), то це може зайняти кілька днів до тижня. Проте, якщо потрібна повна перебудова кухні зі зміною планування, це може зайняти від кількох тижнів до місяців;
  • розмір кухні. Маленьке приміщення буде ремонтуватися швидше, ніж простора кухня з багатьма додатковими роботами;
  • умови роботи. Якщо ви плануєте ремонт із залученням фахівців, то їх розклад робіт також вплине на тривалість. Інші фактори, такі як наявність необхідних матеріалів та інструментів, також можуть вплинути на строк;
  • неочікувані проблеми. Вони можуть затягнути процес ремонту. Тому треба розрахувати обсяг робіт та врахувати всі нюанси.

Тому час ремонту кухні це досить індивідуальне питання, яке в кожному конкретному випадку може змінюватися.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.