Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Професійні лайфхаки: як якісно відремонтувати кухню без стресу

Якщо ви часто готуєте вдома та проводите багато часу у цій кімнаті, то краще одразу її правильно відремонтувати, аби потім не мати проблем

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть самостійно оновити дане приміщення

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

На кухні робити ремонт необхідно досить відповідально та уважно, адже будь-яка маленька помилка в майбутньому вам може приносити чимало неприємностей ледь не щодня. Тому краще заздалегідь подумати про найголовніші фактори.

Про це йдеться на сайті profirem.

Не забувайте про вентиляцію

Це досить важлива річ, адже експерти запевняють, що ті, хто колись не зробили її у цій кімнаті, згодом часто шкодують. Над плитою практично обов'язково має бути продуктивна, але при цьому тиха та надійна витяжка. Завдяки цьому вам не доведеться боротися із запахом та диму від готування, адже вони просто не поширюватимуться у суміжні приміщення.

Також саме витяжка заощадить чимало часу на прибиранні. Все через те, що частинки жиру та олії разом з випарами видалятимуться через витяжку в повітропровід, а не осідатимуть на всіх поверхнях біля плити.

Покладіть на кухні плитку

Якщо ви часто готуєте вдома та проводите багато часу на кухні, то ламінат точно не підійде для цього приміщення. Навіть найкращі марки ламінату не люблять, якщо на них регулярно проливаються рідини чи падають тверді предмети. Саме тому краще укласти на підлогу в кухні плитку. Також ви можете обрати інше довговічне покриття для підлоги. Якщо ж надали перевагу все-таки першому варіанту, то обирайте гладку плитку без будь-якого рельєфу і з невеликими фасками. Все тому, що будь-які нерівності на матеріалі стануть місцем скупчення бруду і лише ускладнять вам його прибирання.

Вибирайте для кухні якісні матеріали

Усі поверхні на кухні повинні бути стійкими до механічних пошкоджень та нетрудомісткими у догляді. У такому випадку краще не зловживайте "ніжними" оздоблювальними матеріалами. Все тому, що вони легко брудняться і важко відтираються. Памʼятайте, що від вибору матеріалів залежить, скільки часу вам доведеться в майбутньому витрачати на прибирання та доглядом за цим приміщенням.

Про що ще важливо памʼятати під час ремонту кухні

Зверніть увагу на декілька ключових аспектів:

  • Планування й ергономіка. Переконайтеся, що планування кухні враховує зручність розташування робочих зон, простір для зберігання та ефективне використання доступного простору.

  • Пам'ятайте про безпеку при плануванні розташування розеток, вимикачів та інших елементів електропостачання.

  • Слідкуйте за бюджетом і не перевищуйте його. Варіанти зекономити кошти можуть включати переоснащення замість повного ремонту або вибір більш економічних матеріалів.

  • Оберіть дизайн та стиль, які відповідають вашим вподобанням і пасують до загального стилю вашого будинку.

Загалом, важливо мати чіткий план та враховувати всі аспекти, щоб забезпечити успішне і задоволене ремонтне втручання на кухні.

Раніше ми повідомляли, як обрати етажерки для свого дому. Також пропонуємо дізнатися про найцікавіші TikTok-тренди в дизайні інтер'єру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.