Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Секрети візуального простору: як розширити квартиру без ремонту

Мало хто з українців знає, але іноді навіть безлад може візуально зменшити простір вашого житла

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть самостійно змінити квартиру

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Здебільшого у випадку, коли люди мають маленьку квартиру, то вони не знають, як її можна збільшити без ремонту. Однак це цілком можливо. Експерти запевняють, що для цього варто додати в житло декілька акцентів.

Про це пише "Академія РІЕЛ".

Акцент на світлих тонах

Перш за все варто відмовитися від темних стін. Це перший крок, завдяки якому вам вдасться розширити площу житла. Саме тому варто вибирати світлу базу та яскраві відтінки, які відбивають світло. Особливу увагу варто звернути на білий і бежевий.

Дзеркальні та скляні поверхні

Скляні поверхні чи просто дзеркала на стінах, якщо їх правильно розмістити, стануть запорукою візуально більшої кімнати чи житлового простору загалом. Особливо виграшним це рішення буде, якщо розташувати дзеркала навпроти джерел природного світла.

Більше джерел світла

У цьому випадку краще використати панорамні вікна та багаторівневе освітлення. Вони створять глибину та нададуть простору відчуття об’єму.

Робота з перспективою

Спробуйте використати меблі з відкритими ніжками та зробити акценти на деталях житлового простору.

Чистота та порядок

Мало хто знає, але безлад візуально зменшує простір. Тож важливо дбати про чистоту в приміщенні. А щоб підтримувати порядок було ще зручніше, можна встановити меблі з вбудованими системами для зберігання речей.

Як заощадити на покупці власного житла

Більшість українців невіть не здогадуються, що на покупні нерухомості вони можуть зекономити. Для цього варто дотримуватися таких порад:

  • обирати квартири у новобудовах, які тільки будуються;

  • звертати увагу на акції;

  • швидко реагувати на оголошення, у яких власники нерухомості хочуть термінового продати житло;

  • обирайте кватиру без ремонту або з боргами за комунальні послуги;

  • надавати перевагу віддаленим районам міста.

Ці поради допоможуть заощадити більш ніж 30% від середньої вартості житла.

Можна економити на меблях, але бути в тренді

Раніше ми вже розповідали про поради для тих, хто робить ремонт під час війни. Одна з них – економія на меблях. Зараз дуже актуальний тренд на екологічність, вінтажні меблі та меблі з рук. Можна обрати, наприклад, дуже класний відреставрований диван, який коштуватиме в рази менше, ніж новий дизайнерський з магазину.

Інші поради ви знайдете тут.

Які є ідеї для організації робочого простору вдома

Раніше ми вже пояснювали те, що насамперед це місце має надихати вас на нові звершення та бути естетично привабливим. Окрім столу, не варто забувати про різні шухляди для збереження канцелярії та документів. Це певним чином допоможе уникнути хаосу на робочому місці. Про інші лайфхаки читайте тут.

Раніше ми повідомляли, як змінилась вартість оренди квартири у Києві. Також ми писали, що буде з цінами на нерухомість до кінця літа.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.