Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Що треба знати перед ремонтом ванної: ключові моменти

У цьому приміщенні завжди можлива підвищена вологість, і це нормальна ситуація, але варто про це не забувати перед початком робіт

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

До оновлення ванної варто підготуватися відповідально

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ремонт у ванній є одним із найважливіших, адже це кімната для кожного члена сімʼї. Там ви можете побути на самоті, а тому треба, аби ви відчували себе комфортно. Отже, щоб цього досягти, то ще на етапі ремонту варто зробити все якісно та правильно. Так ви убезпечите себе від неприємностей у майбутньому.

Про це пише profirem.

Не заощаджуйте на сантехніці

Оновлення цієї кімнати коштує досить дорого та займає багато часу. Саме тому варто до цього підійти відповідально, аби потім не займатися перероблюванням та усуненням недоліків. У цьому вам можуть допомогти хороша сантехніка та запірно-розподільча арматура. Не обирайте за принципом "аби недорого". Якщо ви поставите дешеві змішувачі та крани, то коли вони зламаються, ви можете заплатити тільки більше.

Подумайте про ізоляцію труб

Про цей пункт багато людей забуває і згадує лише після завершення ремонту, коли вже нічого не виправиш. А дарма, адже конденсат та шум у ванній не додадуть вам позитивних емоцій. Через це важливо труби холодної води одразу обернути теплоізоляційним матеріалом. Так ви запобіжите утворенню крапель конденсату, які завжди з'являються на холодних поверхнях у теплих і вологих приміщеннях. А от каналізаційний стояк варто звукоізолювати будь-яким зручним способом, аби потім не було шуму, коли сусіди, які проживають вище, спускатимуть воду.

Забезпечте вільний доступ до комунікацій

Не треба ніколи замуровувати труби, а крани та лічильники ховати у труднодоступних місцях. До комунікацій та запірної арматури завжди має бути зручний доступ. Якщо ви цього не зробите, то в майбутньому навіть не зможете почистити сифон без демонтажу, а лічильник на воду не заміните без збивання плитки.

Під час ремонту краще одразу їх закрийте знімними панелями або дверцятами, замаскованими за допомогою обробки в тон іншому інтер'єру ванної.

Пам'ятайте закони фізики

Якщо ви переносите сантехніку, то пам'ятайте про правило перепаду по висотах. Каналізація – це безнапірний трубопровід. Через це, аби не було проблем зі стіканням води, труби встановлюються під ухилом.

Тобто, чим далі від каналізаційного стояка переноситься унітаз або ванна, то тим вище ви повинні підняти їх, аби у вас утворився відповідний кут нахилу. Якщо ви цього не зробите, то злив працюватиме погано, а також будуть постійні засмічення труб.

Продумайте вентиляцію

У ванній кімнаті завжди можлива підвищена вологість і це нормальна ситуація. Однак з нею необхідно боротися, аби потім не мати в цьому приміщенні плісняву та неприємні запахи. Для цього варто обовʼязково подбати про вентиляцію.

Оптимальний варіант – це недорогі осьові вентилятори з таймером. Вони вам дозволять налаштувати час роботи витяжки після вимкнення світла, та зворотним клапаном, що блокує появу неприємних запахів із загального вентиляційного каналу у вашій ванній.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.