Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Що включає повний ремонт квартири? Розбираємо основні етапи

Лише на самому початковому етапі вам варто обстежити приміщення, а вже потім приступати до інших етапів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці продовжують оновлювати свої помешкання

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ремонт квартири – не легке завдання, яке точно забере у вас чимало часу, сил та грошей. Але, коли мова йде про "повний ремонт", то важливо розуміти, що це охоплює весь спектр робіт з оновлення приміщення. Тобто, доведеться зробити від косметичних вдосконалень до заміни комунікацій та перепланування простору.

Про це пише rionews.

Основні етапи повного ремонту квартири

Підготовчий етап

Для початку треба обстежити приміщення. Надалі встановіть стан стін, стелі, підлоги та інших поверхонь. Якщо є потреба, то проведіть додаткові інженерні вимірювання. Також памʼятайте, що саме на цьому етапі визначається обсяг робіт, які треба буде зробити, та складається приблизний бюджет.

Демонтажні роботи

Наступний етап – демонтаж старих матеріалів і обладнання. Вам необхідно знешкодити застарілі системи опалення, водопостачання та електрики. Це дозволяє позбутися застарілих елементів і готує площу під новий дизайн.

Заміна комунікацій

Це теж досить відповідальний етап, адже тут проводяться роботи зі зміни трубопроводів, електричних кабелів та систем опалення. Важливо забезпечити сучасні, надійні та безпечні комунікації, аби в майбутньому не мати проблем.

Стяжка та гідроізоляція

На цьому етапі проводиться рівномірне вирівнювання підлоги, що підготовлює її до покриття. Також важливо виконати гідроізоляцію, щоб уникнути проблем з вологою надалі.

Оздоблювальні роботи

Тут до ладу доводяться стіни, стелі та підлоги. Зверніть увагу, що обираючи кольори та стилі, важливо враховувати власні уподобання та призначення кожного приміщення.

Встановлення нових систем

Розміщення нового сантехнічного обладнання, радіаторів опалення, водонагрівача та інших елементів. Важливо дбати про енергоефективність та зручність використання.

Монтаж внутрішніх конструкцій

Це етап встановлення меблів, дверей, побутової техніки та інших елементів інтер'єру. Важливо обрати функціональні та стильні рішення, аби вам було зручно та комфортно у вашій квартирі.

Зовнішні роботи

Окремою частиною є благоустрій балконів, лоджій, а також озеленення прибудинкової території, якщо це передбачено проєктом.

На що звертати увагу при повному ремонті квартири

● Професіоналізм виконавців, адже варто обирати лише досвідчених фахівців, оскільки якість їхньої роботи визначатиме тривалість експлуатації ремонту.

● Планування та дизайн. Краще заздалегідь все спланувати, аби всі ваші запити відповідали вашим же уподобанням.

● Матеріали. Використовуйте якісні матеріали для забезпечення довговічності та естетичності ремонту.

● Звертайте увагу на системи безпеки та енергоефективність при виборі обладнання.

● Стежте за графіком робіт, щоб уникнути затримок та непорозумінь з виконавцями.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, чи реально створити затишну вітальню у маленькій квартирі. Також ми зазначали, скільки доведеться викласти за дизайн-проєкт квартири українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.