Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Шик і практичність: як непомітно розмістити кухонну витяжку в інтер'єрі

Наразі дизайнери інтер'єру знайшли кілька способів, аби сховати даний предмет або навіть замаскувати його

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть оновити кухню

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Кухонні витяжки – один із найважливіших предметів на у цій кімнаті. Також вони можуть бути центром уваги та, як правило, впадають в очі. А тому іноді ви завдяки ним можете лише зіпсувати загальний вигляд кухні. Тому краще сховати витяжку, якщо така можливість є.

Про це пише Homes & Gardens.

Витяжка під навісними шафами

Наразі дизайнери інтер'єру знайшли кілька способів, аби сховати витяжки або навіть замаскувати їх. Це досить зручні рішення, про які дійсно треба памʼятати.

"Поєднання кухонної витяжки з навісними шафами є простим і приголомшливим способом переконатися, що ваша дизайнерська схема є цілісною. Моя команда використовувала цю тактику багато разів", – каже архітектор і засновник Ben Herzog Architect Бен Герцог.

Цей варіант досить класичний і його можна зустріти у багатьох квартирах та будинках. А от наступні варіанти не такі популярні, хоча теж досить зручні.

Висувна витяжка з робочої поверхні

Якщо кухонну витяжку важко поєднати з вашим стилем дизайну, то можна легко її сховати. Наприклад, вмонтуйте її під кухонну стільницю чи навіть в "острів".

"Ми створили висувні витяжки, які можна витягнути зі стільниці й засунути назад", – каже дизайнерка з Іллінойсу Елізабет Крюгер.

Тоді на кухні витяжка буде зовсім непомітно розміщена в мармуровій стільниці. Завдяки цьому буде легкий доступ без візуального безладу.

Прихована витяжка в стелі

Інший варіант інтеграції кухонної витяжки в "острів" починається зі стелі кухні. У цьому геніальному рішенні вона ховатиметься над стільницею і ви її зможете опустити, коли вам це буде треба. Відстань ви можете контролювати самостійно, що також дуже зручно.

Як правильно обрати витяжку для кухні

Вибір даного предмету залежить від кількох факторів:

  • Розмір кухні. Важливо враховувати площу кімнати при виборі потужності витяжки.

  • Тип кухні. Відкриті кімнати потребують потужніших витяжок, ніж закриті.

  • Тип кухонної плити. Якщо ви користуєтеся газовою плитою, витяжка повинна мати потужність, достатню для виведення випарів.

  • Дизайн і стиль кухні. Витяжка повинна вписуватися в дизайн вашої кухні.

  • Рівень шуму. Оберіть витяжку з прийнятним рівнем шуму для вас.

  • Тип витяжки. Існують настінні, вбудовані та острівні витяжки. Оберіть той тип, який найбільше підходить для вашої кухні.

  • Фільтрація повітря. Деякі витяжки мають спеціальні фільтри для очищення повітря від запахів та жирів.

Зверніться до спеціалізованого магазину або фахівця з питань обладнання кухні для отримання консультації та вибору найкращої витяжки для вашої кухні.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.