Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Таємниці мінімалізму: як створити компактну та елегантну кухню

Мінімалізм у дизайні кухні – це не лише про створення стильного та модного простору, але й про функціональність

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці самостійно можуть змінити свою кухню

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Все більше українці починають впроваджувати мінімалізм у своїх домівках. І це є досить хорошим рішенням, якщо у вас вдома досить малий простір, адже саме цей стиль підкреслює чисті лінії, функціональність та естетику, а ще дозволяє створити організований та затишний простір.

Про це пише golos.

Дехто може подумати, що створити стильну та функціональну кухню в маленькій квартирі неможливо. Однак це не так, адже саме мінімалізм допоможе вам максимально ефективно використати обмежений простір. Треба лише дотримуватися кількох правил, які вам точно допоможуть.

Ефективне використання простору

Якщо ви обираєте меблі для маленької кухні, то варто звернути увагу на ті, які компактні та багатофункціональні. Наприклад, пральна машина з сушкою є відмінним вибором. Все тому, що це поєднує в собі два прилади, а отже ви зможете заощадити простір та час.

Колірна гамма та матеріали

Обираючи кольори та матеріали для мінімалістичної кухні, варто зупинити свій вибір на світлих та нейтральних тонах. Завдяки цьому ви зможете візуально розширити простір маленького приміщення. Також важливим є використання природних матеріалів. Наприклад тут вам допоможуть дерево або камінь, адже вони додадуть тепла та затишку.

Освітлення

Ефективне освітлення є ключовим у мінімалістичному дизайні. Найкращим буде використання різних джерел світла:

  • вбудоване освітлення;

  • світильники на стелі та під шафками.

Це дозволить створити функціональний та затишний простір.

Ергономічні рішення

Додатковою перевагою в мінімалістичному дизайні може стати стаціонарний блендер. Адже так він буде займати небагато місця, але при цьому відіграватиме важливу роль у приготуванні їжі. Саме блендер може стати центральним елементом на кухні, який ще на додачу виконує кілька функцій одночасно та допомагає у створенні різноманітних страв.

Отже, мінімалізм у дизайні кухні – це не лише про створення стильного та модного простору, але й про максимальну функціональність та ергономіку. Завдяки вибору компактної та багатофункціональної техніки, правильних кольорів та меблів ви зможете досягти без проблем бажаного результату.

Які кольори можуть зіпсувати дизайн кухні

Раніше ми вже писали про те, що тренди є навіть в кольорах. Ба більше, існують конкретні відтінки, які точно не можна використовувати на кухні, адже там ви лише зіпсуєте інтерʼєр. Йдеться про:

  • червоний;

  • жовтий;

  • білий;

  • темно-коричневий;

  • брудно-білий.

Про те, чому не варто використовувати ці кольори, читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.