Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Від мінімалізму до максимальних можливостей: як використати сірий колір в дизайні кухні

Професійні дизайнери роблять цікаву річ, поєднуючи кілька сірих відтінків у даному приміщенні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Сірий колір залишається в тренді

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Іноді саме завдяки кольорам ви можете візуально збільшити чи навіть зменшити свої апартаменти. А тому з вибором відтінків варто бути досить уважними. Наприклад, саме холодні кольори є більш свіжими та яскравими, ніж теплі, а тому вони здатні візуально розширювати простір. Дизайнери кажуть, що для цього краще обирати саме сірий.

Про це пише Homes & Gardens.

Останнім часом про сірий відгукуються негативно, мовляв, це антитренд. Однак насправді це не так. Ба більше, за словами дизайнерів, він ніколи не вийде з моди, але його треба правильно використовувати.

Сірі меблі з мармуровими стільницями

Для початку, якщо ви хочете отримати витончену сіру гаму, яка візуально збільшить простір, то використовуйте палітру "тон в тон". Наприклад, на кухню можна обрати сірі меблі, а для акценту встановити білу мармурову стільницю з характерними сірими прожилками.

Якщо ви хочете додати до цього приміщення більше сучасності, то додайте чорну фурнітуру та аксесуари.

Сірим по сірому

Професійні дизайнери роблять цікаву річ, поєднуючи кілька сірих відтінків на кухні.

"Нанесення сірого на сірий – це витончений спосіб створити глибину та чіткість, що необхідні для пожвавлення невеликого простору, де менше можливостей справити візуальне враження", – каже провідний дизайнер інтер'єру Чері Лі.

Однак памʼятайте, що блідіші відтінки сірого краще використовувати на найбільших ділянках. Наприклад це можуть бути:

  • головні шафи;

  • стіни тощо.

А от темніші відтінки, навпаки, мають бути в менших пропорціях. Це стосується кухонних островів і навіть частково стін.

"Чисті стіни"

Настінні шафи можуть перевантажити дуже маленьку кухню. Іноді менше — означає більше.

"У цій сірій кухні ми вирішили не вішати настінні шафи, щоб зберегти прекрасне природне освітлення та повітряну атмосферу та створити відчуття, що простір є набагато більшим", – пояснює британська дизайнерка Кеті Ліон.

Якщо ви хочете компенсувати нестачу місць для зберігання, то експерт дав гарну пораду, а саме – встановити висувні шухляди чи ящики під стільницею. Завдяки ним зміни та комфорт ви відчуєте одразу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.