Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Застарілий новорічний декор: від яких прикрас варто відмовитися у 2024 році

Можливо, певні прикраси були досить популярні кілька років тому, однак наразі дизайнери не радять їх більше використовувати

Фото: pexels. Колаж: Prо Гроші

Не всі прикраси залишаються актуальними до сьогодні

Фото: pexels. Колаж: Prо Гроші

Більшість українців декорують свій будинок перед новорічними святами, аби створити затишну атмосферу. Однак люди можуть не знаючи лише зіпсувати інтерʼєр старими прикрасами, які дизайнери вже не рекомендують використовувати. Загалом є дві застарілі тенденції в декорі.

Про це пише Homes & Gardens.

Прикраси великих розмірів

Можливо такі прикраси були досить популярні кілька років тому, однак наразі декор великих розмірів вважається застарілою модою. Краще їх взагалі не використовувати незалежно від того на ялинку будуть вішатися ці прикраси чи просто використовуватися для інтерʼєру в домі. Обирайте маленькі прикраси, які створять позачасовий вигляд.

Також важливо враховувати розмір простору, який ви прикрашаєте, адже якщо кімната досить маленька, то великі прикраси лише будуть її перевантажувати.

"Великі паперові та дерев'яні прикраси відходять на другий план і звільняють місце для менших та унікальних", – каже дизайнерка Кейт Дакворт.

Штучні прикраси

Дехто обирає прикраси зі штучного листя для різдвяного декору. Однак якщо ви оберете натуральне листя, то точно зможете досягти автентичнішого і позачасового вигляду.

"Природна зелень створить прохолодну та органічну атмосферу свята", – каже нью-йоркський дизайнер Артем Кроповінський.

Також вибір живого листя – чудовий спосіб проявити творчість. Наприклад, ви можете власноруч створити від виготовлення власного різдвяного вінка до створення композицій для оформлення центру різдвяного столу.

Ще три застарілі тенденції в різдвяному декорі

  • Монохромний, тобто однотонний декор. Білі ялинки з білими прикрасами вже давно не актуальні, адже вони мають неприродний вигляд.

  • Пластикові іграшки у великій кількості. Вони не лише шкідливі для довкілля, а й часто псують увесь декор, створюючи дешевий вигляд.

  • Захоплення червоними та зеленими відтінками. Традиційні різдвяні кольори потрохи стають антитрендом, хоча багато хто використовує їх у декорі досі.

Саме тому краще памʼятати про ці антитренди у різдвяному декорі, аби не зіпсувати свою оселю перед святами.

Що ще принесе удачу в Новий рік

Раніше ми вже розповідали про те, що деякі кольори можуть принести щастя в Новому році. І саме з них має складатися ваш образ у новорічну ніч. Найкраще для святкування підійдуть:

  • зелений;

  • золотий;

  • сріблястий;

  • червоний.

Дракон полюбляє розкіш, яскравість та увагу. Тому памʼятайте про це перед святкування Нового року.

Раніше ми розповідали, як правильно доглядати новорічну ялинку, аби вона простояла довго. Також ми писали про 10 речей, які потрібно встигнути зробити до свят.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.