Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Звуки вашого приміщення: 5 ознак, які не варто ігнорувати вдома

Іноді навіть звичні звуки можуть означати, що варто якомога швидше звернутися до спеціалістів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть заощадити на капітальному ремонті

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У більшості випадків ваш будинок може повідомляти вам, що з ним щось не так. Це він робить саме через специфічний шум чи звуки. Деякі з них можуть свідчити, що тут чимала проблема, а тому треба реагувати та щось робити вже зараз, аби в майбутньому не робити капітальний ремонт.

Про це пише ТСН.

Які звуки у квартирі вказують на проблеми із внутрішніми комунікаціями

  • Звук води, що тече. Якщо ви закрили всі крани, але все одно чуєте, як тече вода в помешканні, то вам обовʼязково треба перевірити всі труби, адже звук може означати про витік. Саме тому одразу перевірте ванну кімнату, загляньте під раковини, подивіться на лічильники. Так ви точно зможете знайти, де саме щось протікає та якомога швидше усунете проблему.

  • Звук капання води з крана. Якщо ви все частіше почали чути цей звук вдома, то найімовірніше, що проблема у вас з краном у частині картриджа, який контролює потік води. Тому якнайшвидше перевірте цей варіант та замініть кран, якщо це дійсно треба. Адже якщо не провести роботи на початковому етапі, то це може привести до серйозніших наслідків – витікання води або складного ремонту.

  • Шипіння газових приладів. Уважно треба ставитися до цього звуку, адже він попереджає про небезпеку витоку газу. Саме тому потрібно негайно перекрити трубу газопостачання і викликати спеціалістів. Ні в якому разі не треба самостійно лагодити газове обладнання, адже може статися вибух. Також не варто вмикати поряд електроприлади, бо це може бути небезпечно.

  • Гудіння від мережі електропостачання. Це означає, що в системі точно є проблеми, які треба негайно вирішити. Якщо ви цього не зробите, то вони можуть призвести до замикання в мережі електропостачання, ламання побутових приладів і навіть пожежі. Аби цього уникнути, то варто одразу викликати електрика.

  • Булькання в туалеті. Коли з унітаза йдуть такі звуки, отже, проблемою може бути засмічення або поломка сантехніки. Ви можете самостійно спробувати розвʼязати питання, однак краще викликати спеціаліста, який допоможе з питанням засмічення каналізації. Він проведе діагностику каналізаційної системи та усуне проблему.

Етапи ремонту в новобудові

Якщо ви вирішили зробити ремонт у щойно зведеному будинку, то варто підійти до цього відповідально, а сам процес розділити на кілька етапів. Так, для початку потрібно:

  • звести короби, перегородки та блоки;

  • прокласти кабелі для електроенергії;

  • встановити інтернет-кабель;

  • вирівняти стіни та підлогу;

  • встановити радіатори опалення.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформацію про ремонт в новобудові ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, чи реально створити затишну вітальню у маленькій квартирі. Також ми зазначали, скільки доведеться викласти за дизайн-проєкт квартири українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.