Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Ціни вражають: де продають найдешевші квартири в Україні

Порівняно дешеві квартири ви можете знайти навіть в містах з дорогою нерухомістю

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні можна знайти дешеве житло

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Повномасштабне вторгнення спричинило чималий колапс на ринку нерухомості. Однак наразі ціни потроху стабілізувались. Ба більше, сьогодні є деякі області, де ви можете купити житло відносно дешево.

Про це пише obozrevatel.

Найнижчі ціни на квартири наразі зафіксували саме в тих областях, які знаходяться неподалік від фронту, або ж там, де фіксують часті обстріли. Вартість житла там відносно невелика через те, що в умовах, які пропонують у цих регіонах, зможе жити не кожен.

У яких областях продають найдешевші квартири

Найменша середня вартість однокімнатної квартири зафіксована в Миколаївській області. Там ви можете придбати однокімнатну нерухомість за 23 275 доларів. Зараз це на 1,2% дешевше, ніж минулого року.

На другому місці опинилася Херсонська область. Тут однокімнатна квартира коштує 23 627 доларів (+5%). Загалом за ціною нижчою ніж 30 тисяч гривень можна придбати квартиру в низці областей, зокрема:

  • у Запорізькій – 23 716 доларів (+2,8%);

  • у Кіровоградській – 24 124 долари (+9,5%);

  • у Сумській – 26 292 долари (+26,4%).

Однак зверніть увагу на те, що дана інформація подана без урахування даних з тимчасово окупованих територій та тих, де тривають активні бої. Однак порівняно дешеві квартири можна знайти й в містах з дорогою нерухомістю.

Наприклад, зараз маленька однокімнатна смартквартира в триповерховому будинку в приватному секторі Києва може вам обійтися близько 18 тисяч доларів. Однак варто розуміти, що за ці гроші площа житла буде близько 14 квадратів. Також врахуйте, що там може не бути централізованого опалення, водопостачання (свердловина та індивідуальне опалення натомість) тощо.

Як змінилися вимоги українців до квартир через блекаут

Раніше ми вже розповідали про те, що зараз багато людей розглядають оренду житла з іншим поглядом. Все через торішній досвід ракетного терору і блекаутів, адже вони вимагають від українців більшої обережності та планування.

Однією з головних змін є перевага низьких поверхів у багатоповерхових будинках. Наразі більшість людей обирають квартири не вище п'ятого або сьомого поверху. Все через те, що вони переймаються, аби була можливість легко дістатися до квартири пішки, коли будуть відключення світла.

"Далі, людей хвилює близькість до об'єктів енергетичної інфраструктури, тобто, на оренду квартир поруч з такими об'єктами можна знайти знижку приблизно до 30%. Власники розуміють, що якимось чином їм все одно потрібно приваблювати орендарів і вони йдуть на такі поступки", – зазначила оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Ще один важливий фактор сьогодні – доступ до необхідної інфраструктури поблизу. Якщо раніше це для людей було скоріше бажанням, то зараз це стало практично необхідністю. Українці хочуть, аби магазини, аптеки, медичні установи та інші важливі об'єкти були в пішій доступності.

Про інші зміни у вимогах людей до квартир читайте тут.

Раніше журналісти сайту дізналися в експертки з нерухомості, які ЖК матимуть великий попит після війни. Також ми повідомляли, що Pro Гроші знайшли найдорожчий гараж в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.