Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Дім біля кордону: яка ціна на нерухомість у найзахіднішому селі України (фото)

Село знаходиться за 5 км від українсько-угорського кордону, 35 км від Берегова, 50 км від Мукачева та за 60 км від Ужгорода

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть купити житло у селі Соломонове

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Через повномасштабне вторгнення більшість людей переїхали в західний регіон, адже там, за їхньою думкою, безпечніше. Саме тому через це змінились і ціни на житло. Експерти запевняють, що вартість нерухомості з початку 2022 року значно зросла в ціні.

Скільки коштує житло в найзахіднішому населеному пункті України – селі Соломонове, пише РБК-Україна.

Соломонове знаходиться за 5 км від українсько-угорського кордону, 35 км від Берегова, 50 км від Мукачева, 60 км від Ужгорода. А тому може бути досить популярним серед тих людей, які шукають безпечного місця.

Простий будинок за 13 тисяч 500 доларів

Раніше ви могли тут купити будинок за 5 700 доларів чи євро. Однак зараз найдешевшим варіантом вважається хатинка за майже 511 тисяч гривень. За ці гроші ви отримаєте невеличкий будинок, який також потребує ще ремонту.

"Загальна площа будинку 90 квадратних метрів, одноповерховий, планування якого три кімнати, з яких дві окремі, комора. (Будинок потребує ремонту). Земельна ділянка 14 сотих. Комунікації у дворі (світло, газ – стояк, вода)", – йдеться в описі до оголошення.

Фото: РБК-Україна

Будинок майже за мільйон гривень

Ще одна пропозиція була за 24 тисяч доларів. Це приблизно 972 тисячі гривень. Однак оголошення вже прибрали, адже будинок скоріше за все вже купили. За ці гроші ви могли отримати житло у якому вже є вода, а також додаткові приміщення на території.

"Проведена вода в будинок, каналізація, вихід під пральну машину, душова кабіна, бойлер, 3 кімнати, кухня, літня кухня, комора. Свій двір, 28 соток, город + ангар, сараї, горище", – йшлося в описі.

Фото: РБК-Україна

Третій варіант будинку

Для тих, хто має більше коштів, пропонуються дорожчі будинки. Наприклад, за 64 тисячі доларів, а це близько 2 мільйони 289 тисяч, ви можете купити двоповерхову оселю, де знаходиться загалом пʼять кімнат.

"Загальна площа – 327, 1м/кв. Житлова площа – 132, 7м/кв. Будинок цегляний. Опалення індивідуальне — газове + котел на дрова. Підігрів води — бойлер", - йдеться в описі.

Фото: РБК-Україна

Як може змінитися ринок нерухомості за 5 років

За такий період ринок нерухомості може значно трансформуватися. Зокрема може зрости попит на смартбудинки з автоматизованими системами управління, зі зручностями збереження енергії та дотриманням екологічних стандартів.

Також спостерігатиметься підвищений інтерес до нерухомості у менших населених пунктах і селах. Тренд на зменшення густоти населення, більший доступ до природи та низькі ціни може набрати нових обертів та стати популярним серед українців.

Раніше ми розповідали, як змінилися ціни на оренду квартир восени. Також ми писали, як купити квартиру та не стати жертвою аферистів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.