Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Глобальні тенденції: що насправді впливає на ціну вашої квартири

Насправді чимало факторів можуть зменшити вартість вашого житла з-поміж інших

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості може постійно змінювати ціни

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На ринку нерухомості формування вартості житла завжди залежало від багатьох чинників. Має вплив і зміна пріоритетів у оселі для українців. Адже наразі люди обирають зовсім інші квартирі, ніж перед початком повномасштабного вторгнення. Однак важливо не забувати й про інші критерії, які можуть здешевити ваше житло або, навпаки, зробити його одним із найдорожчих на ринку.

Про це пише finance.ua.

  • Локація

Ідентичні за параметрами квартири у різних районах вартуватимуть по-різному. Водночас однокімнатна квартира у центрі міста може коштувати, як трикімнатна, розташована на околиці.

  • Тип будинку

Логічно, що вартість житла на вторинному ринку відрізняється з огляду на те, з якого матеріалу його зведено. Наприклад, квартира у цегляному будинку коштуватиме більше, аніж у панельному. Але помешкання, що належить до забудови 80−90-их років буде дешевше, аніж новобудова.

  • Планування

Старе планування здешевлює квартиру. Також на ціну вашої квартири може впливати нове, але нестандартне планування.

  • Поверховість

Квартири на перших і останніх поверхах будуть коштувати дешевші, ніж квартири на середньому рівні. Вся причина у попиті. Наприклад, житло на верхньому поверсі обирає обмежена категорія мешканців: переважно сім'ї без дітей або ті, хто живуть одні.

  • Вигляд з вікна

Якщо з вікна досить поганий від, то він одразу відніме від ціни на житло 1−2%. Також на ціну помешкання вплинуть, наприклад, електричні споруди під вікнами.

  • Стан під'їзду

Доглянутий під'їзд, навпаки, додасть нерухомості вартості. Якщо зробити ремонт у під'їзді, можна сподіватися на вищу вартість усіх квартир у будинку.

  • Тип опалення

Ціна на квартиру коригується з огляду на вид опалення. Вартість помешкання, де встановлено індивідуальне опалення, вища. Саме тому, якщо у вас і досі центральне опалення, то квартира може коштувати дешевше.

  • Стан житла

Ще донедавна стан квартири майже не впливав на її ціну. Тепер — навпаки. Зараз клієнти хочуть, аби квартира виглядала вже ідеально, що лише заїхати туди та комфортно там жити. Тому на вартість оселі впливає наявність і якість ремонту, зокрема замінені труби й сантехніка.

  • Упорядкованість документів

Належний стан документів на нерухомість у рази підвищує ймовірність покупки житла. Ба більше, саме цей чинник є підставою для зниження ціни. А от якщо документи проблемні, то це може досить сильно знизити вартість помешкання.

Раніше експертка з нерухомості розповіла, що краще обрати: орендувати квартиру або ж взяти іпотеку. Також ми писали, де в Київській області знаходяться найдорожчі будинки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.