Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Хотіла вберегти від арешту? Соня Морозюк влізла у мільйонні борги й заклала елітні квартири

Молода українська художниця знову потрапила в центр уваги після того, як ДБР не арештувало її майно

Фото: Соня Морозюк/Instagram, ЛУН. Колаж: Pro Гроші

Соня Морозюк заклала свою нерухомість, аби вберегти від арешту

Фото: Соня Морозюк/Instagram, ЛУН. Колаж: Pro Гроші

Художниця Соня Морозюк, яка нещодавно опинилася в центрі скандального розслідування через підозри стосовно її вже колишнього нареченого Романа Гринкевича, знову привернула до себе увагу. Вона сховала своє майно від Державного бюро розслідувань (ДБР).

Про це свідчить розслідування порталу Hromadske.

Як Соня Морозюк вберегла своє майно від арешту


Художниця була підозрюваною у справі про фінансове шахрайство. Тому ДБР оголосила про арешт її майна. Однак, деяку її нерухомість не вдалося конфіскувати.

З'ясувалося, що 15 січня Морозюк взяла позику в розмірі 6 мільйонів 700 тисяч гривень у своєї матері Ліліани Семенюти. При цьому заставила дві квартири та галерею в Києві.

Одна з осель розташована в престижному ЖК "Альтер Его" на Новопечерських липках, а інша – у ЖК "Пори року". Зазначається, що вартість кожної квартири становить приблизно 6 мільйонів гривень.

ЖК Alter Ego | Фото: ЛУН
ЖК "Пори року" | Фото: ЛУН

ЖК Alter Ego

Фото: ЛУН

ЖК "Пори року"

Фото: ЛУН

Однак, за даними розслідування, саме позика від матері стала ключовим елементом, який вніс зміни у юридичний статус майна художниці. За інформацією від юриста Ярослава Бутиріна, українське законодавство про іпотеку визначає іпотекотримача як пріоритетного стягувача.

Тобто, майно, яке є заставою під іпотеку, не може бути конфісковане або арештоване, доки боргова зобов'язаність не буде виконана. Наразі, згідно з даними на 31 січня 2024 року, жоден з цих об'єктів не був арештований.

Зазначимо, що мати художниці звичайний ФОП, який надає різні послуги. Крім того, на Семенюту зареєстровано ГО "Вік Можливостей".

Як Соня Морознюк виправдалася за квартири


Нагадаємо, що художниця висловила свою реакцію на підозри слідства, що дві квартири в Києві, які належать їй, можуть бути придбані на кошти, вкрадені сім'єю її нареченого Романа Гринкевича. Морозюк заперечила ці обвинувачення, стверджуючи, що обидві нерухомості були придбані до її знайомства з колишнім за гроші її батька.

Вона заявила, що одну квартиру батько придбав самостійно та частково оформив на неї. Другу нерухомість він також допоміг придбати, і він є співвласником. Морозюк наголосила, що з Романом Гринкевичем познайомилася майже через рік після цих покупок.

Щодо іншої нерухомості, яку, як стверджує слідство, вона купила за 250 тисяч доларів, Морозюк визнала, що інформація неправдива і що її ціна становить 4,6 млн гривень, що відповідає її річному доходу як ФОП. Вона також наголосила, що всі угоди проводилися безготівково, а вона регулярно сплачує податки. Крім того, вона заявила, що готує документи для подачі декларації.

Цікаво, що 31 січня з'явилася інформація, що Гринкевичі приховали маєток у Львові та не захотіли прощатися з елітними квартирами. Також пропонуємо дізнатися, як скандальній справі спливло ім'я молодої художниці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.